Hoppa till huvudinnehållet

Däck lossnade under färd – polisen utreder brott

Publicerad:
Polisen har i dagarna fått in en anmälan gällande framkallande av fara för annan, då en man fått hjulbultarna lossade på sina framdäck. Genrebild.
Polisen har i dagarna fått in en anmälan gällande framkallande av fara för annan, då en man fått hjulbultarna lossade på sina framdäck. Genrebild. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Plötsligt lossnade ena framdäcket när mannen framförde bilen på riksväg 61 i Karlstad.

Vid närmare kontroll visade det sig att någon lossat på hjulbultarna på båda framdäcken, enligt en polisanmälan.

Rubriceringen är i nuläget framkallande av fara för annan, innan någonting annat kan uteslutas. Klart är att en man i 60-årsåldern var ute och körde i drygt 55 kilometer i timmen när han började höra konstiga ljud från bilen.

– Framdäcket lossnade och studsade framför fordonet, läser stationsbefälet Åsa Eriksson från anmälan.

Fordonet stannade, men skadan var redan ett faktum. Vänster bromsskiva var trasig, likaså framskärmen. Det visade sig också att det högra framdäcket satt löst då hjulbultarna var bortskruvade. Mannen uppgav i sin anmälan till polisen att bilen hade stått parkerad utefter gatan under natten, men att han inte hade noterat någonting konstigt.

I nuläget finns ingen misstänkt gärningsperson.

Artikeltaggar

Åsa ErikssonBrott & blåljusFramkallade av fara för annanKarlstadPolisanmälan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.