Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Duon nobbar allsvenska klubbar – stannar i Hibs

Publicerad:
Jesper Karlsson stannar i Hagfors. Foto: Hagfors IBS

Han blev framröstad till bästa center av tränarna i serien. Och efter säsongens slut saknades det inte intresse för SSL-meriterade Jesper Karlsson.

Men nu kan VF-sporten avslöja att han tillsammans med Lucas Söderström väljer att stanna i Hagfors IBS.

Jesper Karlsson som spelat SSL-innebandy med Granlo och Karlstad IBF är klar för en fortsättning i Hagfors IBS.

Det blir hans sjätte raka säsong i klubben där Karlsson även under junioråldern spelade A-lagsinnebandy. Årets säsong slutade med 38 poäng (14+24) på 19 spelade matcher.

Där Karlsson bildade en stark förstaformation med Jesper Larsson och Marcus Hedlund.

Enligt uppgifter till VF-sporten saknades det inte intresse för Karlsson. De allsvenska seriekonkurrenterna Skoghall och Karlstad har varit intresserade men får alltså nobben av 28-åringen.

Detsamma gäller forwarden Lucas Söderström, 23, som inledde sin karriär i Edebäck men spelat A-lagsinnebandy med Hagfors i division 1 under fyra säsonger.

Lucas Söderström stannar i Hagfors.
Lucas Söderström stannar i Hagfors. Foto: Hagfors IBS

Enligt uppgift till VF har Söderström varit en jagad man. Det fanns bland annat intresse från Lillån som kvalade till SSL mot AIK för några veckor sedan. Dessutom visade allsvenska Lerum och även Visby intresse för honom. Visby som förra säsongen värvade Anders Skoog från Hagfors.

Söderström gjorde sin näst bästa poängmässiga säsong i Hagfors säsongen som gick med 34 poäng (17+17) på 16 spelade matcher.

Hagfors har därmed knutit till sig två nyckelspelare ur säsongen som slutade serieseger men ett förlorat kval till allsvenskan mot Skoghall.

Artikeltaggar

Hagfors IBSInnebandyJesper Karlsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.