Hoppa till huvudinnehållet

Polisen prejade bil av vägen – fick bärgas: ”De ville inte stanna för kontroll”

Publicerad:
Polisen tvingades preja en bil på Skutbergsvägen på söndagskvällen.
Polisen tvingades preja en bil på Skutbergsvägen på söndagskvällen. Foto: Britta Staake

En personbil som vägrade stanna för kontroll prejades av vägen av polisen på Skutberget i Karlstad på söndagskvällen. Två personer i 30-årsåldern misstänks nu för narkotikabrott.

Polisen fick ett telefonsamtal om att en bil betedde sig underligt ute på Skutberget.

– Vi åker för att kontrollera det här fordonet, vi initierar ett stopp, men de vill inte stanna, säger Olga Korpela, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Då började polisen jaga bilen. En jakt som fick sitt slut på Skutbergsvägen.

– Det blir ett kortare förföljande som slutar med att vi tvingas preja bilen för att få stopp på den.

I bilen satt två personer. En man och en kvinna i 30-årsåldern.

– Det är lugnt på platsen vid det här tillfället. Föraren som är en man, är misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. Kvinnan misstänks också för narkotikabrott eget bruk.

De två misstänkta personerna togs sedan med för kroppsbesiktning.

Varför prejades bilen?

– Ibland kan det ju vara för farligt att försöka stoppa ett fordon, men om man bedömer att det är möjligt för att säkra omgivningen genom att stoppa ett fordon som kör farligt, så gör man det, det har vi tillåtelse att göra enligt ett reglemente. Man trycker till bilen lite lätt i sidan så att det blir ett stopp, säger Olga Korpela.

Bilen behövde sedan bärgas från platsen.

– Jag vet inte om det var på grund av skador som uppkom i samband med kontakten eller om den åkte in i något annat efter att ha knuffats i sidan.

Enligt SOS Alarm hade bilen som prejats hamnat i diket och läckt glykol. Räddningstjänst hade därför varit ute på platsen för att kontrollera hur mycket som läckt.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadNarkotikabrottOlga KorpelaRäddningstjänstenSkutbergetSOS Alarm

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.