Hoppa till huvudinnehållet

S får stöd för ny handelsutredning: ”Det är glädjande”

Publicerad:
Anders Tallgren (S) är oppositionsråd i Karlstad.
Anders Tallgren (S) är oppositionsråd i Karlstad. Foto: Helena Dahlgren

Socialdemokraterna vill se ny oberoende handelsutredning i Karlstad. Motionen får stöd av tjänstemännen.

– Det ser jag som en delseger, säger Anders Tallgren (S), oppositionsråd.

Inför omröstningen av detaljplanen som möjliggör för ett nytt handelsområde på Månsberget försökte Socialdemokraterna att få till stånd en handelsutredning. Den senaste, från 2017, anses ha passerat bäst före datum.

Oppositionen fick igenom en återremiss i fullmäktige i november. En månad senare var frågan åter på fullmäktiges bord och då klubbades planen, som därefter blivit överklagad av flera parter, igenom.

– Hanteringen av återremissen bedömer jag som politisk, säger Anders Tallgren.

I februari lade S en motion om en ny oberoende handelsutredning som på onsdag ska behandlas av politikerna i stadsbyggnadsnämnden. Tjänstemannaförslaget är att den ska få bifall och kopplas till arbetet med den nya översiktsplanen.

– Det är glädjande. Jag har upplevt att kommunen på tjänstemannanivå tyckt så tidigare. Det finns sakliga skäl att göra en utredning eftersom det har hänt så mycket med pandemin och de etableringar och nedstängningar som skett i Karlstadsregionen efter utredningen 2017, menar Anders Tallgren.

Artikeltaggar

Anders TallgrenKarlstadPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.