Mot detta kommer FBK alltid ligga i lä

Krönikor
PUBLICERAD:
Tjoho! Eller buhu! Tyvärr fick denna spalt författas innan FBK:s slutdrabbning, så jag helgarderar lite. Och tipsar om några andra hockeyhjältar som aldrig hade nåt att fira, men var lika glada ändå.

Sen jag för snart sex år sedan fick för mig att räkna promenerade steg (minst 15 000 om dan, året runt) har det blivit ett antal miljoner avverkade, och även ett antal tusen podcast-timmar.

Häromveckan halkade jag in på Radiosporten Dokumentär, där rubriken ”Tidernas sämsta lag” lockade. Det visade sig handla om dalalaget Larsbo IF, som den 9 december 1974 stod på fel sida av ett svårslaget rekord. Största förlusten någonsin: 1-72 mot Morgårdshammars B-lag.

Hur det ens var möjligt? Tja, det faktum att den ordinarie målvakten skolkade och att en mycket närsynt herre fick värvas ur publiken bidrog absolut. Glasögonen fick inte plats under masken, så han såg inte ett skvatt.

Larsbos fortsatta äventyr i lingonserierna blev totalt sett ett kalasfiasko av episka mått, med blott nån enstaka vunnen match genom alla år. Men slående i reportaget var glädjen och stoltheten som alla inblandade uttryckte. De hade ju satt avtryck! Rekordförlusten rapporterades till och med i hockeyns Mecka: Kanada.

Om det blev stryk för FBK mot Luleå gäller det att se saken från den ljusa sidan, alltså. Det kan alltid vara värre. Och det är inte illa heller.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.