Hoppa till huvudinnehållet

Fejkade gängbråk – kvinna misstänkt för falsklarm

Publicerad:
En kvinna ringde under söndagsmorgonen till polisen och menade att det pågick ett gängbråk på en utpekad adress på Kronoparken. Men uppgifterna stämde inte alls.
En kvinna ringde under söndagsmorgonen till polisen och menade att det pågick ett gängbråk på en utpekad adress på Kronoparken. Men uppgifterna stämde inte alls. Foto: Tommy Andersson

Under tidig söndagsmorgonen tvingades ett flertal polispatruller kontrollera området kring Kronoparken med anledning av ett larm om gängbråk.

Men allt visade sig vara påhittat.

Flera personer i full bråk, skjutvapen inblandat, misshandlade personer. Vid klockan 02.30, natt till söndag, fick polisen in larmet om ett ”gängbråk” på Kronoparken i Karlstad. Av förklarliga skäl beordrades en patrull ut till den aktuella adressen och möttes av – ingenting.

– När patrullen kom till platsen var det lugnt och inga människor. Flertalet patruller kontrollerade sedan området men inget tydde på en misshandel, säger Åsa Eriksson, stationsbefäl vid polisen.

Larmet fick istället en annan vändning då mycket tydde på att inringaren hade hittat på både bråket och att skjutvapen var inblandat, i vart fall lämnat oriktiga uppgifter.

En kvinna i 35-årsåldern är nu anmäld för falsklarm.

Artikeltaggar

Åsa ErikssonBrott & blåljusFalsklarmKarlstadKronoparkenPolisanmälan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.