Hoppa till huvudinnehållet

Gemensam läsflashmob – hundra elever deltog

Publicerad:
Eleverna, ett drygt hundratal av dem som går på lågstadiet i Hagfors, samlades på skolgården för en gemensam lässtund.
Eleverna, ett drygt hundratal av dem som går på lågstadiet i Hagfors, samlades på skolgården för en gemensam lässtund. Foto: Privat

Det blev en annorlunda rast för lågstadieeleverna. De samlades på skolgården med varsin bok i handen för en gemensam läsningsflashmob.

Aktiviteten är en del av Älvstranden bildningscentrums årligt återkommande läsprojekt som köper över drygt fem veckor på våren. Ett hundratal elever deltog i den flashmob som anordnades där barnen tyst för sig själv eller högt för den så kallade ”Bokmalen” läste ur sina böcker.

”’Bokmalen’ har en viktigt roll i läsprojektet”, informerar skolan.

”Den träffar barnen och inleder läsprojektet och går under projektets gång igenom alla steg från mal till färdig fjäril lagom tills projektet är avslutning då den kommer ut ur sin puppa som fin färdig fjäril”.

Artikeltaggar

Älvstranden bildningscentrumHagforsSkola och utbildning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.