Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Målvakten lämnar – klar för nykomlingen

Publicerad:
Victor Sjöstedt lämnar Karlstad IBF för spel i Skoghalls IBK.
Victor Sjöstedt lämnar Karlstad IBF för spel i Skoghalls IBK. Foto: Lisa Olaison

Skoghalls IBK har knutit till sig en förstemålvakt inför den allsvenska comebacken.

Enligt uppgifter till VF-sporten lämnar Victor Sjöstedt Karlstad IBF för spel i nykomlingen.

För några veckor sedan berättade Karlstad IBF:s klubbchef, Mikael Bergqvist, att Victor Sjöstedt bara var detaljer från att skriva på ett nytt avtal med klubben.

– Det är förhoppningsfullt när det gäller Victor, vi hoppas ha det klart inom kort, berättade Bergqvist då.

Men nu kan VF-sporten avslöja att det inte blir en fortsättning i Karlstad IBF. Sjöstedt lämnar klubben för att i stället spela hos nykomlingen Skoghalls IBK.

Sjöstedt debuterade i Karlstad IBF under säsongen 12/13 och noterades då för tre matcher i SSL.

Det är en målvakt med stor rutin från allsvenskt spel Skoghall nu lyckats knyta till sig. Förutom de tre senaste säsongerna i KIBF har Sjöstedt dessutom två säsonger i allsvenskan tillsammans med Craftstaden.

I och med värvningen av Sjöstedt har Skoghall nu tre målvakter i truppen. Oscar Haevaker, Emil Sonesson som vaktade målet när Skoghall besegrade Hagfors i kvalet nyligen samt Victor Sjöstedt.

Uppgifter till VF-sporten säger också att Karlstad IBF är nära att göra klart med en ersättare till Sjöstedt. Sedan tidigare har klubben flyttat upp Isac Olsson från utvecklingslaget, som enligt VF-sportens uppgifter ser ut att få ta upp kampen med en utländsk målvakt.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBF HerrSkoghalls IBK HerrVictor Sjöstedt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.