Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Utländska klubbar visar intresse för Johan Pennerborn

Publicerad:
Johan Pennerborn kan vara på väg mot ett nytt tränaruppdrag.
Johan Pennerborn kan vara på väg mot ett nytt tränaruppdrag. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Han sparkades från Färjestad i slutet av februari och har sedan dess varit utan tränarjobb.

Men nu kan Johan Pennerborn vara på väg utomlands.

Det är Sportexpressens Johan ”MrMadhawk” Svensson som rapporterar i ”Sillyrummet” att den förre Färjestadstränaren har intresse från klubbar i Norge, Schweiz och Tyskland.

I en stor VF-intervju för drygt en och en halv månad sedan var Johan Pennerborn tydlig med att han skulle fortsätta sin tränarkarriär, men om det skulle bli en fortsättning i Sverige eller utomlands fick tiden utvisa.

Det ser nu alltså ut att kunna bli det sistnämnda – åtminstone är det där ifrån som det uttalande intresset finns.

Ett lukrativt kontrakt från Norge, Schweiz eller Tyskland kan mycket väl få Pennerborn att flytta på sig och testa något han aldrig gjort innan.

Västmanlänningen inledde sin tränarkarriär i Sunne IK 2006 och har sedan dess gått vägen via Grums till Färjestads organisation där han inledde som U16-tränare.

Säsongen 2016/2017 fick ”Pennan” chansen som huvudtränaren i klubbens A-lag och har sedan dess sex raka säsonger på posten innan han, den 25 februari, sparkades och ersattes av Tomas Mitell.

Det återstår att se när – och vart– Johan Pennerborn står i ett bås igen.

Artikeltaggar

IshockeyJohan Pennerborn

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.