Insändare: Vill S och C gömma företag i Runnevål?

Insändare
PUBLICERAD:
Runnevålsgruppen motsätter sig det planerade industriområdet.
Foto: Tommy Andersson
I de flesta kommuner vet man att företagares högsta prioritet är att företaget ska synas, vara lätta att besöka.

Men i Kil vill Socialdemokraterna och Centerpartiet planera att gömma företagen långt från allfartsvägarna, i skydd av skog, och en ”hinderbana” för vägval, så man kan komma fram till det planerade området. Här går man mot strömmen. Men en framträdande tes odlar S och C ändå – industriområden ska ligga precis bredvid mer än 300 bostäder och på jordbruksmark.

För lastbilschaufförer blir säkert två järnvägsövergångar och 90 graders kurvor en ”trevlig” utmaning om man kör med släp. Vi vet att chaufförer av tunga fordon är skickliga, men varför krångla till det? Detta område är kanske då i grunden planerat för företagare med personbil och inga varutransporter på denna återvändsgata? Man kan fråga sig om S och C måste använda kommunens pengar för ett industriområde till förmån för några få? Det finnas säkert mer angelägna och nyttiga saker att lägga pengar på, som kommer många fler medborgare till godo. Till Kil flyttar man vanligen för att bo och ha närhet till naturen och slippa många föroreningar. Vi hoppas att invånare i Kil får upp ögonen för vad som sker i Kil och hur det påverkar oss alla! I höstens val hoppas vi att många sakröstar bort S och C för ett mera hållbart samhälle.

Runnevålsgruppen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.