Hoppa till huvudinnehållet

Skoghalls dubbelvärvning – storlöftet tillbaka från KIBF: ”Jag kommer hem”

Publicerad:
Både Emma Nordsäter och Amanda Gottebo är klara för spel i allsvenskan med Skoghall kommande säsong.
Både Emma Nordsäter och Amanda Gottebo är klara för spel i allsvenskan med Skoghall kommande säsong. Foto: Skoghalls IBK

Skoghall förstärker dubbelt – med SSL-rutin.

Backtalangen Emma Nordsäter värvas från Hagfors, och storlöftet Amanda Gottebo vänder hem från Karlstad IBF.

– Det känns såklart jättebra, säger 19-åringen.

I praktiken kommer både Gottebo och Nordsäter från Karlstad IBF, men den sistnämnda var under i princip hela den gångna säsongen utlånad till Hagfors IF i samma allsvenska västra som Skoghall spelar i.

Där gjorde den 20-åriga Sunnetjejen, som säsongen 2020/2021 var ordinarie i SSL för Karlstad IF, 3 (1+2) poäng på 14 matcher och Skoghall ser henne i en stor roll kommande säsong.

– Det gör vi. Emma är rejäl i sitt spel, hård i närkamperna och med bra fötter. Vi kommer ha nytta av henne både i boxplay och i powerplay, säger Skoghalls sportchef Marie Dyberg som gläds åt båda de senaste tillskotten:

– Jag är jättenöjd. Två otroligt duktiga spelare och jag är så glad att Amanda kommer hem, för exakt så känns det. Med henne i laget vet vi att vi kommer att bli vassa framåt nästa säsong.

För det var i Skoghall som den fortfarande bara 19-åriga forwardstalangen, som har Grums som moderklubb, slog igenom på seniornivå med 11 mål på 25 SSL-matcher för tre år sedan.

– Det känns såklart jättebra! Jag har spelat där så mycket så det känns som jag kommer "hem" på ett sätt! Jag vet att jag trivs väldigt bra i Skoghall så känns väldigt tryggt och bra, säger hon om återkomsten.

”Trivdes i Karlstad”

Två år blev det i Karlstad IBF. Efter en säsong på dubbellicens, under covidsäsongen där allsvenskan inte spelades, blev speltiden i vinter begränsad, och 6 (4+2) poäng på 23 matcher blev hennes facit den gångna säsongen.

Varför lämnar du?

– Det är ingen direkt anledning till att jag lämnar just KIBF! Det handlar mest om att jag vill köra en säsong i allsvenskan och då var Skoghall ett bra alternativ. Jag spelade ju i Skoghall säsongen 19/20 när de var i allsvenskan som startade väldigt bra men som avbröts på grund av coronan så jag ser detta som en revansch, säger hon och fortsätter:

– Jag trivdes väldigt bra i Karlstad, väldigt härligt gäng. Dock fajtades jag lite med självförtroendet under säsongen då jag hade lite upp och ner med förtroende men det blev bättre mot slutet!

– Jag tycker att jag utvecklats mycket i Karlstad och tackar för det, har blivit en helt annan spelare i försvaret vilket va en punkt som jag ville bli bättre på innan jag kom till Karlstad.

Hon återvänder till ett Skoghall hon tror kan gå långt i vinter:

– Jag ser väldigt positiv till säsongen som kommer! Verkar som vi kommer få en bred trupp vilket är väldigt bra. Jag tror definitivt att vi kommer va ett topplag och att det finns chanser till ett SSL-kval, vilket skulle vara väldigt kul för det har jag aldrig varit med om.

Fyra spelare lämnar

18-19 utespelare, plus två målvakter är Marie Dybergs mål med truppen.

– Vi har några få platser kvar. Intresset är stort att spela hos oss, ett angenämt jobb för oss i sportgruppen.

I den finns från och med nu Nelly Swahn, som inte kommer spela kommande säsong.

– Nej, och det kommer inte heller vår målvakt Elin Westerlund.

VF-sporten har tidigare berättat om att klubbens mesta spelare genom tiderna Josefin Bergwall, flyttat till Göteborg. Men hon är inte det enda tappet på grund av flytt.

– Nej, Jasmine Lahti-Bonté flyttar också på grund av studier så hon kommer inte spela för oss nästa säsong. En svår spelare att ersätta med sin enorma energi, säger Dyberg.

På tränarsidan är hittills Robin Granlund klar, men ett namn till ska in.

– Vi är nästan i hamn där.

Rykten talar om Peter ”Space” Andersson?

– Det vet man aldrig, skratta Dyberg.

Artikeltaggar

Allsvenskan västra damAmanda GotteboElin WesterlundEmma NordsäterInnebandyJasmin Lahti BontéMarie DybergNelly SwahnSkoghalls IBK Dam

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.