Hoppa till huvudinnehållet

Boende efter väpnade bråket i Karlstads centrum: ”Läskigt”

Publicerad:
Den grova misshandeln ledde till ett stort polispådrag under förmiddagen.
Den grova misshandeln ledde till ett stort polispådrag under förmiddagen. Foto: Peter Bäcker

En värmländsk idrottsprofil vårdas på sjukhus efter ett mordförsök, mitt på ljusa dagen i centrala Karlstad.

Boende berättade kort efter händelsen om bråk och stök i trapphuset till lägenhetshuset. Därefter var pådraget ett faktum.

– Det är lite läskigt, säger den boende.

Stort polispådrag efter misshandel i centrala Karlstad – en man till sjukhus

Klockan var strax före 11 på torsdagen när ett större polispådrag ägde rum i centrala Karlstad, vid Södra Kyrkogatan. En värmländsk idrottsprofil ska då ha hamnat i bråk med en annan person i trapphuset – när gärningsmannen tog fram ett tillhygge och utsatte profilen för en misshandel.

Enligt polisen ska mannen själv ha kunnat larma SOS och var tagen, men talbar när polis och ambulans anlände till adressen. Samtidigt blev ett par av de boende i fastigheten evakuerade till andra sidan gatan, medan andra ombads stanna kvar i sina lägenheter.

– Det var ett bråk, en riktig misshandel. Jag trodde verkligen inte att det var så stort inledningsvis. Det verkade inte som det, men det var det ju, säger en av de boende som följde insatsen.

Hon hade blivit uppmärksammad på bråket som pågick i trapphuset när någon knackade på hennes dörr. Kvinnan öppnade, möttes av de bråkande männen – och stängde snabbt igen.

– Jag vet inte om han knackade på hos andra, men jag öppnade och stängde sedan dörren.

Insatsstyrkan gick in i lägenhetshuset för att söka efter den misstänkta gärningspersonen.
Insatsstyrkan gick in i lägenhetshuset för att söka efter den misstänkta gärningspersonen. Foto: Peter Bäcker

Inledningsvis hanterade polisen händelsen som grov misshandel. Men senare på torsdagen rubricerade man om det hela till försök till mord.

– Man har gjort bedömningen att det kan ha varit fara för målsägandens liv i samband med det här. Man har använt ett tillhygge i samband med misshandeln och personen i fråga blev skadad, även om han inte blev allvarligt skadad, säger Christina Hallin, presstalesperson för polisen i region Bergslagen.

Samtidigt pågår jakten efter en gärningsman som ska ha varit beväpnad med någon form av tillhygge vid misshandeln.

– Det är lite läskigt att det är någon som de fortfarande inte vet var han är. Sedan hoppas jag att ingen blev för allvarligt skadad, säger den boende.

– Vi arbetar på i ärendet, konstaterar Christina Hallin.

Grannar som VF talade med på platsen vittnade om att det hade varit stökigt i området en tid, lägenheter hade hyrts ut i andra hand och att det därefter varit en del incidenter.

Pådraget på torsdagen följdes av en stor folksamling, framför allt beståendes av elever från Tingvallagymnasiet. Flera vittnade om att det hade varit en hel del blod på platsen, men det är ingenting som vare sig den boende eller VF:s reporter på platsen har noterat.

Foto: Peter Bäcker
Foto: Peter Bäcker

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstad

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.