Hoppa till huvudinnehållet

Jätteläge på tilläggstid – men Mallbacken föll i toppmötet

Publicerad:
Mallbackens Liudmyla Kuninas var en hårsmån från att kvittera till 1–1 i den 92:a minuten.
Mallbackens Liudmyla Kuninas var en hårsmån från att kvittera till 1–1 i den 92:a minuten. Foto: Olle Persson

Bortalaget Växjö gjorde 1–0 på en bjudning från Mallbacken och det blev matchens enda mål.

Liudmyla Kuninas avslut för 1–1 på tilläggstid räddades på mållinjen.

– Jag är väldigt nöjd med vårt jobb och jobbet vi la ner för varandra, säger MIF-kaptenen Susanne Skålberg.

Mallbackens IF spelade i dag hemmamatch på Fryxellskas konstgräsplan och det var ett toppmöte eftersom att Växjö DFF stod för motståndet. Båda lagen hade samlat ihop sju poäng på de tre första omgångarna i elitettan och inför avspark toppade MIF tabellen före just Växjö.

Växjö var det bättre laget i den första halvleken och i den 28:e minuten kom 1–0 för gästerna. Växjö satte hög press på Mallbackens försvar och Ellen Andersson stod för ett misstag och Hanna Stokki sköt bollen i nät på ett gratisfriläge.

Växjö var väldigt nära även 2–0 men avslutet gick över Tea Lundmarks målbur. Även Mallbacken skapade chanser men det ville sig inte riktigt för hemmalaget som var i 0–1-underläge i paus.

I starten på andra var MIF:s Svea Rehnberg nära att hugga på ett inlägg. Nära var det även när hemmalaget kom i en väldigt bra kontring men det där sista ville sig som sagt inte för Mallbacken. Strax efteråt testade Kari Johnston ett långskott som blev hyfsat farligt men gick utanför målramen.

Mallbackens lagkapten och back Susanne Skålberg.
Mallbackens lagkapten och back Susanne Skålberg. Foto: Olle Persson

Heta målchanser

I 77:e laddade Växjös Elin Nilsson kanonen och drog iväg ett tungt skott som tvingade MIF-målvakten Lundmark till en stark räddning. Men bortalaget fick inte in 2–0 och slutminuterna blev mycket spännande.

Mallbackens bästa chans i hela matchen kom i den 92:a minuten. Inhopparen Liudmyla Kunina petade bollen förbi bortakeepern Louise Högrell Ledbetter men fick se Växjös Sophia Redenstrand rensa på mållinjen och MIF föll med 0–1 på hemmaplan.

– Alltid trist att förlora, men samtidigt mötte vi ett tufft lag och i dag drog Växjö det längsta strået, säger Mallbackens lagkapten Susanne Skålberg och berättar om det stora läget på tilläggstid:

– Liudmyla var nära att måla och det hade varit skönt om hon hade fått in bollen. Trist att Växjö hann rädda på mållinjen.

– Vi försökte trycka upp laget (för ett kvitteringsmål), men vi var även ganska trötta i slutet på matchen. Det var som sagt ett tufft motstånd och jag tycker att vi la ner ett hårt jobb hela matchen. Men det hade såklart varit skönt om vi hade fått in det där målet.

Hur nöjda är ni med insatsen?

– Jag är som sagt väldigt nöjd med vårt jobb och jobbet vi la ner för varandra. Sedan gick det kanske inte lika bra offensivt som vi ville och Växjös mål var ett misstag av oss, säger ytterbacken Skålberg.

Nästa match för Mallbacken är söndag 1 maj borta mot Gamla Upsala SK.

Svea Rehnbergs Mallbacken föll på hemmaplan mot Växjö.
Svea Rehnbergs Mallbacken föll på hemmaplan mot Växjö. Foto: Olle Persson

Artikeltaggar

ElitettanFotbollMallbackens IFSusanne Skålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.