Hoppa till huvudinnehållet

Bik Karlskoga spikar målvaktssidan: ”Seriens bästa målvaktspar”

Publicerad:
Lars Volden stannar i Bik Karlskoga.
Lars Volden stannar i Bik Karlskoga. Foto: FREDRIK KARLSSON

Truppbygget har börjat – och Bik Karlskoga väjer att starta bakifrån.

Lars Volden förlänger sitt avtal med den hockeyallsvenska klubben som där med har två målvakter under kontrakt inför nästa säsong.

Tidigare har Marcus Hellgren-Smed förlängt sitt kontrakt och nu är även den andra pusselbiten på plats.

Bik Karlskoga slipper leta sig ut på målvaktsjakt under sommaren utan kan redan bara några dagar efter att säsongen tog slut avslöja att Lars Volden blir kvar i klubben.

Den landslagsmeriterade norrmannen kom till Karlskoga efter tre säsonger i Malmö Redhawks och 29-åringen var med sina 92,58 i räddningsprocent Hockeyallsvenskans tredje bäste målvakt, men när det kom till minst insläppta mål i snitt per match (2.08) var Volden bäst av alla.

Oslokillens nya kontrakt sträcker sig över två säsonger.

– Det känns väldigt bra. Det var inte något svårt beslut, jag har bara positiva känslor med mig från det här året och både jag och min familj trivs jättebra här i Karlskoga och i klubben. Vi kom ihop bra som lag och det kändes som om vi tog nya kliv hela tiden. Nu ska vi ska bygga vidare på det och jag ser fram emot att få fortsätta på den här resan med BIK Karlskoga, säger Lars Volden till klubbens hemsida.

”En toppmålvakt”

Sportchefen Torsten Yngveson får nästa säsong fortsatt se ett av seriens bästa målvaktspar i Bik Karlskoga.

– Lars stod för ett starkt slutspel och har även tidigare under säsongen visat att han är en toppmålvakt som kan vinna matcher åt oss. Lars och Marcus Hellgren-Smed var under den gångna säsongen HockeyAllsvenskans bästa målvaktspar och det känns väldigt bra att få behålla dem båda. Detta är helt klart en viktig pusselbit för oss.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyLars VoldenTorsten Yngveson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.