Insändare: Hagforspolitikerna måste ta hänsyn till våra äldre

Insändare
PUBLICERAD:
Omsorgsfrågan kommer att bli viktig i hösten val, betonar insändarskribenten.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Hagfors borde ge en eloge till Peter Åkerström som stått för så många bra evenemang i kommunen under åren, och förmågan att samla folk till nytta och nöje.

För att bara nämna ett av alla i raden som varit, Ice bear challenge som samlade ihop till hjärtstartare. Tack också för att han gick ut i media och berättade om rötan i partiet han startade utifrån goda intentioner, där Oberoende realister, oberoende av rent spel och hyfs hellre ville mörklägga och "lösa internt". Men vi lever ju ändå fortfarande i en öppen demokrati!

Det är förresten smått rörande hur ett nytt enfrågeparti som kallar sig De Oberoende i samma veva startar i Torsby, trots problemen med ett enstaka kommunparti utan moraliskt eller annat stöd från nationellt eller åtminstone regionalt håll.

Och vad ska man rösta på nu? Man behöver bara gå ut på stan för att se att kommunen består av många äldre, ofta med rollatorer eller andra hjälpmedel. Man försvinner ju liksom inte bara för att man blir äldre. Politikerna i en sådan kommun behöver ta hänsyn till detta i högre grad, bland annat göra något för att locka yngre till omsorgen. Den politiker som inser detta och för framtiden och på riktigt vill göra något för äldreomsorgen i dess olika aspekter (lyssna på rösterna därifrån) och inte bara som ett spel för gallerierna, kommer jag att rösta på.

En röst i höst

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.