Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för RIK Karlskoga hemma mot Norrköping

Publicerad:
IFK Norrköping firar ett av sina mål i den första halvleken.
IFK Norrköping firar ett av sina mål i den första halvleken. Foto: Dennis Pavlovic

RIK Karlskogas andra seriematch i elitettan slutade med förlust 0–8 efter en riktig rivstart av ett effektivt IFK Norrköping i den första halvleken.

– Ett otroligt effektivt Norrköping, men vi visste hur de skulle spela, säger tränaren Mattias Ahlberg.

Det första målet kom redan efter fem minuter då gästerna kunde stöta in ett inlägg från högerkanten.

Bortalaget fortsatte sedan med att göra 0–2 efter elva minuter och ytterligare tre mål den efterföljande kvarten.

– Vi visste hur de skulle spela och att de vill komma upp till sin nummer 17 och det gjorde de också och fick spela ut. Och de satte ju allt, så det blev ju lite för tidigt igen med insläppt mål efter fem minuter. Det blir ju psykologiskt jobbigt för tjejerna också såklart, säger Ahlberg.

I den 29:e minuten, vid ställningen 0–5, gjorde RIK:s målvakt Ann-Sofie Gripenberg en riktigt fin benparad på ett närskott och efter det skapade inte bortalaget Norrköping så många fler målchanser i den första halvleken.

I stället började RIK hålla i bollen mer och Sara Öjebo och Ida Lilja gjorde ett par fina bollmottagningar och spelvändningar på mittplan. Tillsammans med Christie Gray visade de prov på fin teknik flera gånger under matchen.

Skada

Efter ungefär 35 minuter blev Nathalie Bergman liggandes i eget straffområde efter en smäll och blev tvungen att byta. Rutinerade Hanna Sahlén, som var tillbaka efter skada, byttes in vilket sammanföll lite med att Norrköpings offensiv avtog.

– Nathalie fick en smäll över näsan och tänderna som tog illa, men det ska förhoppningsvis inte vara något allvarligt, säger Ahlberg.

RIK skapade framåt

I den andra halvleken skapade RIK sitt bästa läge dittills efter ungefär fem minuter.

Christie Gray blev först tunnlad på högerkanten men ”gav tillbaka” med en egen tunnel precis efteråt, avancerade längs kanten och fick fram bollen till Ida Lilja som var riktigt nära att göra mål.

I sekvensen efter fick Rebecka Mannström på ett riktigt farligt långskott som tog högt upp i insidan av stolpen och studsade ut någon decimeter för långt för att den skulle gå in.

– Hade den gått in kanske vi hade fått lite mer med oss. Och sen hade ju Öjebo också ett inspel som hon bara var en halvmeter ifrån att hinna före lite senare, säger Ahlberg.

– Det är ju ändå då vi känner att när vi vågar rulla bollen och hittar varandra kan vi ju göra det. Det gäller bara att våga oftare och våga hålla i bollen.

Hattrick

I stället var det Norrköping som skulle göra nästa mål, på straff i den 63:e minuten genom tidigare nämnda nummer 17, Taylor Townsend.

Townsend gjorde sedan också både sjuan och åttan och fastställde slutresultatet 0–8.

Ett slutresultat som kanske inte ska kallas orättvist men som ändå hade kunnat vara betydligt mindre. Norrköping var väldigt effektivt och RIK hade marginalerna och studsarna emot sig i offensiven.

– Vi möter ju ett bra lag. De är tuffare än oss och tuffheten är något som vi måste öka på inför varje match. Men egentligen skapade vi fler chanser i dag än mot Mallbacken, men vi är inte riktigt färdiga med laget än, säger Ahlberg och tillägger på tal om Norrköpings effektivitet:

– Det är ju det som är skillnaden här. Slappnar vi av har det kanske varit lugnare tidigare men nu måste man ta det och jobba i varje duell, annars blir det mål.

RIK–IFK Norrköping 0–8 (0–5)

Målen: 0–1 Sabina Ravnell (5 min), 0–2 Lovisa Gustafsson (12 min), 0–3 Mimmi Asperot (20 min), 0–4 Lovisa Gustafsson (22 min), 0–5 My Cato (25 min), 0–6 Taylor Townsend (straff 63 min), 0–7 Taylor Townsend (74 min), 0–8 Taylor Townsend (80 min).

Startelvan: Ann-Sofie Gripenberg - Izabell Johansson, Nathalie Bergman (ut 35), Elin Berggren, Frida Jonsson Aspelin (ut 46) - Karin Weinacht (ut 78), Jenny Tropp, Ida Lilja, Rebecka Mannerström (ut 78), Christie Gray - Sara Öjebo.

Ersättare: Lova Lundblad, Saga Olsson (in 46), Amanda Jansson (in 78), Ellen Hultgren, Hanna Sahlén (in 35), Lova Sandahl och Hannah McNulty (in 78).

Publik: 125.

Foto: Dennis Pavlovic
Hanna Sahlén var i och med sitt inhopp i den första halvleken tillbaka på planen och bidrog med rutin och stabilitet i RIK:s backlinje.
Hanna Sahlén var i och med sitt inhopp i den första halvleken tillbaka på planen och bidrog med rutin och stabilitet i RIK:s backlinje. Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

Christie GrayElitettanFotbollHanna SahlénIda LiljaKarlskogaKemab ArenaMattias AhlbergRIK KarlskogaSara Öjebo

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.