Debatt: Socialdemokraterna på Hammarö vill kontrollera vad andra partier skriver

Debatt
PUBLICERAD:
NWT Hammarö kommunhus kommun genre arkiv skylt
Foto: Tommy Andersson
Solweig Gard och hennes kamrater visar ännu en gång att Socialdemokraterna inte klarar av att sitta i ledande ställning och motta kritik för sitt agerande och sin politik. Att ständigt skylla ifrån sig och kasta skit på andra är något som vi inte kan acceptera längre, skriver Mats Hagström, Sverigedemokraterna Hammarö i en replik på inlägget Populism att lova en blixtsänkning av skatten - hur ska det gå till?

Ni beskyller oss för att komma med direkta felaktigheter. Vad är fel med att påvisa för våra medborgare de fakta om att vi i Hammarö har bland landets högsta skattesats och högst belåning per invånare? Vad är fel med att påvisa att ni har planer på att bygga ett nytt badhus för hundratals miljoner? Vad är fel med att påvisa att ni inte har skött fastighetsunderhållet av våra skolor. Vad är fel med att påvisa att er politik har sett till att vi nu har miljardbelopp i skulder.

Detta är givetvis fakta som måste svida för er och istället för att inse att ni har haft fel under så lång tid, väljer ni att beskylla oss för att komma med direkta felaktigheter. Vi bollar inte med några siffror och spekulationer tagna ur luften, vi framför fakta som ni inte vill kännas vid trots att det är ni som bär ansvaret för det.

Ni angriper oss också med att påstå att debattartikel är skriven utan relevans och saklighet och att vi skriver vår artikel med undermåliga ideologiska känsloyttringar. Att vår artikel har relevans och saklighet har vi redan klargjort att så är fallet. Att vi har helt skilda ideologiska sätt att se på vår samtid är också helt klart, ni är sossar och vi är er motpart.

Men det ni skriver är faktisk skrämmande, ni vill inte att något annat parti ska skriva en debattartikel som påpekar era brister, då anser ni att vi visar undermåliga ideologiska känsloyttringar.

Det ni med andra ord vill säga är att ni helst vill kontrollera vad andra partier skriver och vilken ideologi andra partier vill föra fram. Detta är en totalitär odemokratisk yttring som inte hör hemma i vår tid. Att ni är socialister vet vi ju alla, men lite mer takt och ton kan man faktiskt kräva av er som suttit så länge vid makten.

Vidare vill vi kommentera er koppling mellan er vidlyftiga plan på nytt badhus och att simkunnighet ingår i läroplanen. Så vitt vi vet så har våra barn och ungdomar hittills lärt sig simma på Hammarö utan något stort badhus. Vi har alltså klarat av att ge våra barn det som ingår i läroplanen, vi ser till att lära våra barn det de behöver och för detta behövs det inte byggas ett nytt badhus.

Till sist så spelar ni ut populistkortet och hoppas att ni ska kamma hem någon vinst via detta utspel. Förlegat och otaktiskt, är vad det är. Vi skriver i vår artikel att vi vill sänka kommunalskatten så snart som möjligt.

Med detta vill vi säga att detta kommer att göras när vi har kontroll över vår ekonomi igen. Vi kommer inte att göra en skattesänkning blixtsnabbt på hela ökningen som gjordes tidigare som ni påstår, vi gör det så snart som möjligt och detta görs i större steg än vad ni vill göra.

Ni frågar också hur detta ska gå till? Först så måste vi få till ett maktskifte, vi måste få bort er från styret av kommunen. När detta är gjort kommer vi att se över alla våra kostnader och utgifter. Det är grunden i ekonomisk planering att minska kostnader, inte att höja skatter som ni har gjort under så lång tid.

Mats Hagström

Sverigedemokraterna Hammarö

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.