Hoppa till huvudinnehållet

Oppositionen till OR-grundarens försvar: ”Finns få som gjort mer för Hagfors”

Publicerad:
Peter Åkerströms plötsliga avhopp har väckt reaktioner och nu träder politiker från oppositionen ut i hans försvar.
Peter Åkerströms plötsliga avhopp har väckt reaktioner och nu träder politiker från oppositionen ut i hans försvar. Foto: Daniel Olausson

Brevskrivaren bakom Peter Åkerströms avhopp anser att OR-grundaren ”skiter i Hagfors”.

Ett uttalande som får politikerkollegor att reagera.

– Jag vet hur det är att arbeta ideellt, så jag skulle aldrig komma på tanken att använda de orden om att han inte vill Hagfors kommun väl, säger oppositionsrådet Tomas Pettersson (S).

Bengt Gustavsson träder i NWT fram som den brevskrivare vars kritik fick följden att Peter Åkerström så småningom valde att avgå som partiordförande i Oberoende realister, och sedan lämna alla sina politiska uppdrag och det parti han grundade 2017.

Det var aldrig intentionen, enligt Bengt Gustavsson. Som valberedningens ordförande hade han hoppats bidra till att göra en dysfunktionell partistyrelse bättre.

– Det var det enda, för jag såg att den inte fungerade, och så blev det den här enorma effekten att han väljer att avgå och allt, konstaterar han för VF och förklarar vidare hur han jobbat med bland annat styrelseutveckling i 45 år och såg sig själv som en resurs man kunde ha använt i det här läget.

– Det var inte på något sätt illa ment, det var bara ett påpekande. De kunde ha sagt att jag hade fel så hade jag backat, det hade inte varit mer med det. Och jag fattar inte ens hur det har kunnat bli så här.

Oppositionsrådet Tomas Pettersson (S) beskriver hur Peter Åkerström länge varit en ideellt arbetande kraft i kommunen och tycker, liksom Joakim Biehl, att det blir orättvist att påstå att han skulle ”skita i” Hagfors.
Oppositionsrådet Tomas Pettersson (S) beskriver hur Peter Åkerström länge varit en ideellt arbetande kraft i kommunen och tycker, liksom Joakim Biehl, att det blir orättvist att påstå att han skulle ”skita i” Hagfors. Foto: Daniel Olausson

Han uttryckte i intervjun med NWT hur Peter Åkerström ”skiter i Hagfors”, och det har i sin tur rört upp känslor på sina håll.

– Det finns få personer som gjort mer för Hagfors, jag tror inte jag kan nämna någon, kan du, frågar Joakim Biehl (L) retoriskt.

– Att det skulle vara oenigheter i partiet är en annan fråga, det är som det är. Men just uttalandet att han skiter i Hagfors förtjänar han absolut inte. Det är ett lågvattenmärke och ett övertramp, och jag har mått dåligt över det här hela morgonen, säger han som också tagit Peter Åkerström i försvar på sociala medier.

Räknar upp flera arrangemang

Oppositionsrådet Tomas Pettersson räknar upp ett flertal av de arrangemang och insatser Peter Åkerström gjort för kommunen genom åren. Det är allt från friidrott, Klarälvsstafetten och vinterbadande, till ankrace, nationaldagsfirande och den stundande OR-festen, plus alla ideella timmar.

– Sedan startade han ju också ett lokalt parti som jag kanske inte tycker var hans bästa idé... men Peters paroll var ju att arbeta för Hagfors kommuns bästa, det hyser jag stor respekt för, säger han.

Bengt Gustavsson förklarar hur han imponeras över Peter Åkerströms engagemang, men anser genom att avsäga sig allt nu att han så att säga skulle ”skita i” kommunen och dess utveckling.
Bengt Gustavsson förklarar hur han imponeras över Peter Åkerströms engagemang, men anser genom att avsäga sig allt nu att han så att säga skulle ”skita i” kommunen och dess utveckling. Foto: Daniel Olausson

Bengt Gustavsson utvecklar hur han hyser stor respekt för det Peter Åkerström har gjort tidigare.

– Det kanske är starkt uttryckt att han ”skiter i” det, men Hagfors blev inte viktigt längre när han blev ifrågasatt och då hade inte Hagfors, OR eller något annat någon betydelse längre. Då blev det bara honom det handlar om, det är på det sättet jag ser det.

Han anser ju att kritiken var ett personpåhopp som heter duga, hur ser du på det?

– Påhopp och påhopp... ja, jag talar ju om att styrelsen inte funkade och att han var orsaken till det eftersom han som ordförande har ansvaret för det, det var inget konstigare än så.

– Men som sagt, allt han gjorde innan är ju helt okej. Men att det har blivit så här nu är väldigt olyckligt. Samtidigt så känns det nu som att styrelsen fungerar.

LÄS MER:

Nu lämnar OR-grundaren partiet: ”Jag har jävligt svårt för oärliga personer”Beklagar avhoppet: ”Jag tycker nog att det är en överreaktion”Fischer (OR) besviken: ”Det är som det är, det finns alltid två sidor”Hon hoppade också av från OR-toppen – trött på alla härskartekniker

Artikeltaggar

HagforsJoakim BiehlOberoende realisterPeter ÅkerströmPolitikTomas Pettersson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.