Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad BSK klart för seriespel – inleder samarbete med SM-guldvinnaren

Publicerad:
Karlstad Baseboll och Softbollklubb har siktet inställt på seriepremiär om en månad.
Karlstad Baseboll och Softbollklubb har siktet inställt på seriepremiär om en månad. Foto: Jonas Griberg

Det kommer bli en tävlingssäsong för Karlstad BSK 2022.

Förutom regionserien i baseboll är klubben är klart för spel i softbollens division 2-serie efter att ha inlett ett samarbete med de regerande mästarinnorna Falun Ravens.

– En bra chans för våra tjejer att få spela mer, säger Karlstads ordförande Håkan Svenneling.

Två nystartade klubbar gör en gemensam sak.

Karlstad Baseboll och Softbollklubb och Falun Ravens ingår ett samarbete och bildar ett division 2-lag i softboll. Värmlänningarna kan där med bidra med spelare till Ravens damlag i sporten.

– Jättebra att vi fått ett samarbete på plats, det ges möjlighet för våra spelare och klubben att utvecklas. Nu kan våra tjejer välja om de vill spela baseboll eller softboll, perfekt, ropar Håkan Svenneling.

Det är inte heller vilken föreningen som helst som Karlstad får kampera ihop med i damernas softbollserie.

Falun är precis som Karlstad en klubb som är nystartad, men ändå lyckades dalaklubben med konststycket att vinna SM-guld redan under sitt första år.

– Helt otroligt, vilken klubb de verkar vara. Jag tycker det känns som en stor ära att de ringde oss och ville samarbeta. Det var svårt att tacka nej. Vi hoppas detta bidrar till att utveckla vår klubb i Karlstad.

Här är smeknamnet

I år blir första säsongen som värmlänningarna kommer till seriespel efter att endast ha tränat under hela 2021.

Klubben har 14 licenserade spelare anmälda.

– Det känns jätteroligt att vi äntligen får komma igång att spela. Jag pratade med vår assisterande tränare, Alex Barrett, för ett tag sedan och han var lyrisk över att vi fått ihop ett basebollag. I framtiden hoppas vi kunna fylla på underifrån och få fler unga till vår klubb.

Karlstad Baseboll- och Softbollklubb vill som många baseboll- och softbollag runt om i världen också ha ett smeknamn. Det blir Loggers, alltså Skogshuggare.

– Namnet är valt för att anknyta till de värmländska anorna med ett starkt skogsbruk.

Håkan Svenneling.
Håkan Svenneling. Foto: Jonas Griberg

Skutberget blir hemmaplan

Seriestarten för regionserien i baseboll är den 8 maj där Karlstad inleder borta mot Göteborg. I konferensen finns även Tranås, Skövde, Malmö och Enskede.

Sedan några veckor tillbaka tränar laget och förväntan är stor inför den kommande säsongen där man har förhoppning om att en hemmaplan kan färdigställas på Skutberget under sommaren.

– Jag vågar inte säga när exakt den är klar, kommunen jobbar på det och därför har vi endast bortamatcher under våren. Förhoppningsvis kan vi spela hemma i Karlstad den 2 juli, men samtidigt har vi fått boka alternativa planer en bit bort ifall det inte blir så. Bland annat är Göteborg och Enköping på alternativ då banan i Karlskoga är väldigt uppbokad.

Vad är målsättningen för säsongen?

– Att vi ska etablera oss i seriespelet och vara en motståndare som man inte bara kör över. Vi kommer få det tufft mot de bästa lagen, men jag hoppas vi kan ta lite poäng och utmana de flesta.

Även seriepremiären i softboll är satt till den 8 maj.

– Det blir lite struligt för oss, men våra tjejer kommer få välja om de vill spela baseboll eller softboll.

Förutom att Karlstad ingått ett samarbete med Falun på damsidan har man under premiärsäsongen även ett samarbete med Karlskoga Bats, som huserar i herrarnas elitserie i baseboll.

Både Karlstad och Karlskoga kan därför låna spelare från varandra vid behov.

Artikeltaggar

BasebollHåkan SvennelingKarlstad BSKKarlstad Loggers

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.