Hoppa till huvudinnehållet

Gymnastikfesten tillbaka – då hoppas föreningen locka de som slutat

Publicerad:
Isabelle Hässler kommer bjuda på fler volter denna säsong.
Isabelle Hässler kommer bjuda på fler volter denna säsong. Foto: Karlstad GF

Efter två års uppehåll är Karlstad Gymnastikförening tillbaka med sin årliga Vårkavalkad.

Samtidigt hoppas man kunna locka tillbaka alla de aktiva som valt att lämna under pandemin.

– Tappet blev större än vad vi förutspådde , säger föreningskonsulenten Maria Hansson.

På söndag blir det åter igen en publikfest i Fröding Arena när Karlstad GF för första gången på två år får visa upp sig inför åskådare.

Pandemin har satt stopp för uppvisningen både 2020 och 2021, därför kan det finnas en och annan deltagare med extra nerver inför helgen.

– Det känns superhärligt att våra gymnaster får visa vad de lärt sig under dessa år. De flesta av deltagarnas föräldrar har inte sett något över huvud taget, så visst kan det finnas de som är nervösa nu när de ska visa upp sig inför publik, säger Maria Hansson.

”Sjunkit drastiskt”

Under pandemitiden har vuxengruppen och familjegympan helt och hållet fått ställa in sig på en skjuten start eftersom vuxna inte fått vara i gympasalar.

Övriga klasser har fått träna utomhus i mindre grupper, vilket gjort att deltagarantalet sjunkit. Framförallt bland vuxna och tonåringar.

– Vår vuxenträning har sjunkit drastiskt, även bland de äldsta tonåringarna blev tappet större än vad vi förväntat oss. Vi räknade ändå med ett litet tapp bland de som är runt 13 år, även fast vi vi inte vill det så säger statistiken så. Men det blev ändå lite mer än vad vi trodde, mycket beror såklart på att vi inte kunnat träna på svårare övningar i och med att ledarna inte kunnat passa dem.

– Vad gäller de som är i barnåldern så har vi inte tappat några deltagare.

Angeline Eng med ett ljushopp framför ledarna Kajsa Creutzer och Vilja Skog.
Angeline Eng med ett ljushopp framför ledarna Kajsa Creutzer och Vilja Skog. Foto: Karlstad GF

Hoppas ni kunna locka tillbaka vuxna och tonåringar nu när allt är normalt igen?

– Absolut, men risken är nog stor att de hittat andra sysselsättningar. Oftast är det ju så att när man är mellan 13 och 16 år är det många idrotter som kräver lite extra av en, vilket gör att många slutar för att lägga energi på annat. Där kan vi säkert få tillbaka en och annan.

Vårkavalkaden kommer bestå av tre akter där allt från Karlstads treåringar veterangruppen visar upp sig.

– Det blir en salig blandning och jag är säker på att samtliga kommer göra bra ifrån sig, trots att det blir en helt annan nervositet att köra inför publik.

Artikeltaggar

Fröding arenaGymnastikKarlstad gymnastikförening

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.