Debatt: Något rätt måste vi ha gjort på Hammarö

Debatt
PUBLICERAD:
Något rätt måste vi styrande rimligen göra, med tanke på Hammarös goda placeringar i olika kommunrankningar. Men att uppmärksamma det som är bra står inte på Anders Ahls, Sans o Balans, agenda, skriver Jan-Olof Hesselstedt, Vänsterpartiet på Hammarö, i en avslutande replik på inlägget Hesselstedt (V) är mest intresserad av personattacker.

I en brett upplagd debattartikel i VF anklagar Sans o Balans (SoB) Anders Ahl Vänstern på Hammarö för att syssla med personangrepp. I artikeln nämns mitt namn hela 10 gånger. Men jag säger inget om det. Han debatterar ju med mig! Jag uppfattar inte det som personangrepp.

Kan problemet vara att jag kallat SoB för ett populistiskt parti. Jag skrev det i ett svar på en debattartikel från SoB om politiken på Hammarö. En läsare som inte är bekant med förhållandena på Hammarö kunde inte dra någon annan slutsats, efter att ha läst SoBs artikel, än att Hammarö är svårt nedgånget, skuldsatt över skorstenen och där man plågar medborgarna med höga skatter.

I NWT pryds samma artikel följdriktigt med en bild på en skitig fyr i rondellen på Hammaröleden. Artikeln kunde inte missförstås, därför valde jag att bemöta den.

Vi har byggt nytt äldreboende, nya skolor och förskolor. Därför har vi fått låna upp pengar till dessa satsningar och tillfälligt höjt skatten (den kommer att sänkas stegvis framöver).

Till detta kunde man kommentera att vi tar hand om våra äldre och lagt grunden till att vi även framöver har ambitionen att fortsatt ligga i Sverigetoppen vad gäller utbildning för våra barn. Kommunen har också för andra året i rad rankats som Sveriges tryggaste kommun. Någonting gör vi väl rätt kan man tycka. Men detta kommenterar inte SoB. Man har en annan agenda med sin artikel.

Några ytterligare kommentarer till debattinlägget den 29 mars. Javisst fick Vänstern också en plats i Kommunstyrelsen till följd av att SoB förhandlat med Hammarösamverkan att utöka styrelsen. Det blev en följd av hur platserna fördelades efter röstresultatet. Men vi röstade nej till förslaget att utöka kommunstyrelsen, trots att det skulle drabba oss själva.

Slutligen har vi inte ändrat oss vad gäller inflyttningen på ön. Den måste ske balanserat, det konstaterade vi redan när översiktsplanen togs 2018 och vi kommer fortsättningsvis ha tummen på denna fråga. Det innebär inte att vi säger nej till all exploatering med nya bostäder på ön. Vi vill till exempel gärna se fler hyresrätter på Hammaröns östra delar. Vi kommer också bevaka att de nya skolsatsningar som görs räcker många år framöver.

Jan-Olof Hesselstedt, Vänsterpartiet på Hammarö

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.