Hoppa till huvudinnehållet

Bibliotek i Värmland prisas

Publicerad:
Reporter Amanda Forslund
Amanda Forslund
amanda.forslund@nwt.se
Biblioteket i Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad tilldelas 2022 års utmärkelse ”Skolbibliotek i världsklass”. Här bibliotekarierna Hellen Andersson, Per Boström och Eva von Knorring.
Biblioteket i Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad tilldelas 2022 års utmärkelse ”Skolbibliotek i världsklass”. Här bibliotekarierna Hellen Andersson, Per Boström och Eva von Knorring. Foto: Karlstads kommun

I år var 49 skolbibliotek nominerade till utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass” och 36 skolor tilldelas 2022 års utmärkelse.

Biblioteket Älvkullen på Sundsta-Älvkullegymnasiet har utsetts till ett skolbibliotek i världsklass. Det är andra gången som biblioteket får utmärkelsen.

– Biblioteket har en mycket viktig roll i dagens skola, inte minst med tanke på våra elevers medie- och informationskompetens. Utmärkelsen bidrar till att visa riktningen i vårt förutsatta utvecklingsarbete på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Det är ett kvitto på att vi är bra och att vi är på rätt väg, säger Daniel Skålerud, gymnasiechef på Sundsta-Älvkullegymnasiet, i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass” delas ut för tionde året i rad av fackförbundet DIK.

Skolbibliotek i världsklass är en bedömning av i vilken grad skolbiblioteket utgör en del av skolans pedagogiska struktur och dess systematiska kvalitetsarbete, inte en värdering av den enskilda skolbibliotekariens arbete.

– Vi arbetar nära tillsammans med lärarkollegorna men driver också egna projekt på biblioteket, till exempel den årliga skrivartävlingen. Särskilt viktigt är att stötta elever med annat modersmål än svenska, att finna bra, relevant litteratur åt dem. Ett målmedvetet arbete på kvalitet och tydlig förankring i hela skolans verksamhet har gett resultat. Därför har vi fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass, säger Hellen Andersson, bibliotekarie på Biblioteket Älvkullen, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

BibliotekDIKKarlstadSkola och utbildningSundsta-Älvkullegymnasiet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.