Hoppa till huvudinnehållet

Anställd misstänks ha stulit hundratusentals kronor från mack

Publicerad:
En tidigare anställd på en mack har blivit polisanmäld för flera allvarliga brott.
En tidigare anställd på en mack har blivit polisanmäld för flera allvarliga brott. Foto: Fredrik Sandberg/TT

I samband med ägarbyte upptäckte en bensinstations revisor att det saknades närmare en halv miljon i kontanter.

Vid vidare granskning visade det sig att en och samma kvinna arbetat vid alla tillfällen pengarna försvann.

Efter att ha ägt företaget under lång tid bestämde sig till sist bensinägaren för att sälja företaget vidare. Men i samband med ägarbytet kontaktade en revisor den förra ägaren och undrade över 466 800 kronor som saknades helt.

– Det saknades kontanter ur kassan. Summorna som hade slagits in i kassan stämde överens med intäkterna, men inte kontanthanteringssystemet, läser stationsbefälet Bo Jansson från den anmälan som nu gjorts.

Ägaren upptäckte även att ett stationsbiträde hade arbetat under alla de tider som kontanterna försvunnit från kassan. Biträdet, en kvinna i 50-årsåldern, har nu polisanmälts för förskingring och trolöshet mot huvudman.

– Man har gjort en kontroll och sett att en och samma arbetare har varit på plats. Det fanns även kameraövervakning men anmälan säger ingenting om ifall man har sett någonting där.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEkonomiFörskingringVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.