Debatt: Populism att lova en blixtsänkning av skatten - hur ska det gå till?

Debatt
PUBLICERAD:
Solweig Gard, socialdemokratiskt kommunalråd på Hammarö, bemöter tillsammans med partikamrater ett debattinlägg av sverigedemokraten Mats Hagström.
Foto: Tommy Andersson
Mats Hagström väljer att skriva en debattartikel, inte utifrån relevans och saklighet utan genom undermåliga ideologiska känsloyttranden, skriver företrädare för Socialdemokraterna på Hammarö i en replik på debattinlägget Nu får det vara nog med bristande politisk ledning i Hammarö!

Man behöver inte läsa mer än en mening i debattartikeln innan man finner direkta felaktigheter. Vi socialdemokrater har en ideologi som vilar på en demokratisk grund där målet är att skapa ett samhälle som ger alla människor likvärdiga möjligheter att nå sin potential.

I nuvarande majoritet samarbetar vi med Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet. Tillsammans har vi stakat ut en långsiktigt hållbar ekonomisk plan för kommunen, och i den planen påbörjar vi en stegvis skattesänkning med början 2023.

Vi socialdemokrater har alltid och kommer alltid vara beredda att leda Hammarö kommun vidare. Vi säger som det är och gör det som krävs. Mats Hagström bollar med siffror och spekulationer helt tagna ur luften.

Fakta när det gäller badhus är att det endast gjorts en förstudie om behovet. Simkunnighet ingår i skolans läroplan, vi är skyldiga att ordna detta. Kommunen har också behov av rehabilitering och fritidssimning. För ett friskare Hammarö!

Att ta initiativet till ytterligare en förstudie som pågår för att få svar på frågor kring hur stor simhallen behöver vara, investering- och driftkostnader för en sådan, förslag på plats med mera är alltså ingen fantasi utan en konsekvens av att det finns ett stort behov. Ett beslut som samtliga partier i Hammarö kommun står bakom.

Det är oansvarigt och populistiskt att lova Hammaröborna en blixtsänkning av skatten på 1.50. Hur ska det gå till?

Det är otroligt viktigt att vi parallellt med en stegvis skattesänkning behåller kvalitén i verksamheten, det gör vi i vår ekonomiska plan.

På Mats Hagströms Hammarö kan resultatet bli ett skal utan innehåll. Och det är inte värdefullt för någon av kommunens invånare.

Vi tror att i valet kommer Hammaröborna med sunt förnuft genomskåda SD:s orealistiska löften!

Solweig Gard, kommunalråd

Jesper Malgerud

Eva Nordlöf

Socialdemokraterna Hammarö

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.