Insändare: ”Snart får ni leta personal i rännstenen”

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Schemaändringarna för kommunens vårdpersonal straffar en redan pressad grupp, anser insändarskribenten.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Bedrövligt hur Karlstads kommun behandlar sin personal i vård och omsorg.

Vi som har fruar eller män som jobbar i vård och omsorg ser hur slitna våra partners är i dag – och hur fasen ska det bli med deras nya scheman?

Min fru jobbar natt, ska börja 30 minuter senare p.g.a arbetstidsförkortning. Hur fasen ska hon kunna bli piggare på den tiden och ändå måste hon göra fler nattpass och även kvällspass. Jag har varken hört eller läst att dagpersonalen skall tvingas göra nattpass, tycker detta rimmar fruktansvärt illa. Kära politiker, ni flyttar ju bara ett problem till ett annat ställe.

Jag trodde hon drev med mig när hon sa de får 150 kronor i löneökning, de som jobbar heltid. Finns väl inte många som jobbar heltid på natten? Räkna ut själv vad det blir när skatten är dragen på 64 procent. Räcker inte till en meny på något hamburgerhak i stan ens.

Skäms, ni högavlönade politiker, som behandlar er lågavlönade personal så illa. Detta är ju värre än en käftsmäll. Kommunen går ju så mycket plus och fått extra pengar av regeringen till äldrevården. Var är de pengarna?

Snart får ni leta personal i rännstenen om ni inte tänker om och ger personalen drägliga arbetsförhållanden.

Skulle ni vilja jobba så själva?

Arg make

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.