Hoppa till huvudinnehållet

Hon är ny ordförande i Värmlands konstförening

Publicerad:
Anna Åberg Bucht.
Anna Åberg Bucht. Foto: Lisa Olaison

Värmlands konstförening har fått en ny ordförande. Anna Åberg Bucht efterträder Stefan Norén på posten.

"Jag ser fram emot vårt arbete och hoppas verkligen på att kunna bidra till att lyfta konsten i Värmland. Att arbeta för att konsten får stärkta förutsättningar är än viktigare nu, i tider där demokrati och mänskliga rättigheter sätts på prov", skriver Anna Åberg Bucht på Facebook.

Under sina år som konstchef på landstinget startade Anna Åberg Bucht konsthallen Spisrummet på CSK i Karlstad. Hon tog senare jobbet som konstchef i Västra Götalandsregionen, en tjänst hon lämnade efter tre och ett halvt år för att flytta hem till Värmland.

Företrädaren Stefan Norén var ordförande i Värmlands konstförening under åtta år.

Artikeltaggar

Nöje/KulturVärmlands konstförening

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.