Hoppa till huvudinnehållet

21-åring begärs häktad för rån på Norrstrand – tidigare dömd till fängelse

Publicerad:
Reporter Ida Myrin
Ida Myrin
ida.myrin@vf.se
Nu begärs en misstänkt gärningsman häktad för rånet på Norrstrand.
Nu begärs en misstänkt gärningsman häktad för rånet på Norrstrand. Foto: Helena Karlsson

En maskerad man klev in på en butik på Norrstrand i Karlstad och hotade personal med ett tillhygge. Sedan gav han sig iväg på cykel, enligt vittnen.

Nu begärs en 21-årig man häktad för brottet, på sannolika skäl.

I fredags morse larmades polis till en butik på Norrstrand för att en man ska ha rånat personalen med ett vapen i handen. Inte ens en halvtimme senare kunde en misstänkt gärningsman gripas bara någon kilometer från brottsplatsen.

Här grips misstänkte rånaren: ”Stort pådrag med dragna vapen”Väpnat rån mot butik i Karlstad – misstänkt gripen: ”Väldigt bra polisarbete”

En person blev vittne till gripandet och berättade både att mannen färdades på en cykel och att han hade en säck med sig, som polisen beslagtog.

– Han hade en säck i näven som de tog ifrån honom. När de tittade i den gjorde poliserna en high five med varandra, så jag förstod att de hittade det de ville få tag på, sa personen till VF i fredags.

Nu begärs den gripne, en 21-årig man från norra Värmland, häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot och grovt rån.

Häktningsförhandlingen hålls under eftermiddagen.

Tidigare dömd

Redan under fredagen sa Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, att den misstänkte mannen är känd för dem sedan innan och faktum är att 21-åringen dömdes till fängelse för grov misshandel för några år sedan.

Det efter att ha varit en av huvudpersonerna i ett storbråk på Torsby mârten där en 25-årig man knivhöggs av 21-åringen.

VF söker åklagaren.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarNorrstrand

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.