Debatt: Nu får det vara nog med bristande politisk ledning i Hammarö!

Debatt
PUBLICERAD:
Hammarö kommun missköts av den styrande majoriteten, menar debattören.
Foto: Tommy Andersson
Den socialistiska majoriteten i Hammarö har agerat ansvarslöst och har haft en ekonomisk styrning under all kritik. Nu är det dags för ett maktskifte, skriver sverigedemokraten Mats Hagström

Vi har nu läst flera debattinlägg från den socialistiska majoriteten i Hammarö. Som vanligt så visar de sitt rätta ansikte och agerar som de alltid gör, att mörka och skylla ifrån sig. Vi tycker det är skrämmande att den politiska majoriteten visar en sådan brist på respekt för oss medborgare i Hammarö.

Ni pratar om att en långsiktig ekonomi är en förutsättning för en skattesänkning i kommunen. Hur har ni mage att ens prata om en långsiktig ekonomisk plan när ni under decennier vid makten har raserat vår ekonomi. Det läge vi nu har hamnat i är på grund av ert styre, eller rättare sagt, brist på styre.

Ni har inte sett till kommuninvånarnas bästa, ni har inte förvaltat det mandat som har getts till er. Ni har agerat ansvarslöst och har haft en ekonomisk styrning under all kritik. Ni har underfinansierat underhåll av våra skolor vilket har lett till att de förstörts vilket har bidragit till att vi nu har miljardlån för att bygga nya skolor och klara av resten av kommunens kostnader.

Ni har sett till att vi ligger i toppen av de kommuner i hela Sverige som har högst låneskuld per invånare. Så varför ska vi medborgare och skattebetalare i Hammarö tro att ni kan hantera framtiden, när ni inte har kunnat hantera det fram tills nu?

Ni pratar också om kommande planer på investeringar i kommunen. Ett lysande exempel på er verklighetsfrånvaro, är er plan att bygga ett badhus på Hammarö. Ett badhus som kommer att kosta flera hundratals miljoner i bara projekterings- och byggkostnad, till detta kommer en årlig driftskostnad på flera miljoner kronor.

Är detta er långsiktiga ekonomiska plan för Hammarö, att ytterligare bygga på vår låneskuld? Ni lever ju kvar i er fantasibubbla, där ni utan något som helst konsekvenstänkande kan använda våra gemensamma skattemedel till era tvivelaktiga projekt.

Ni kritiserar Moderaterna när de jämför er brist på ekonomisk styrning med tv-programmet ”Lyxfällan”. Ni säger att detta inte är seriöst och vill mena att ni tar ansvar och gör ordentliga analyser av kommunens ekonomi.

Hur kan ni säga att ni har gjort ordentliga analyser av vår ekonomi när vi på grund av er har bland den högsta skuldsättningen per invånare i landet? Vi som betalar för er inkompetens är vi skattebetalare i Hammarö, vi ligger på topp 10 på listan över kommuner med högst skattesats, topp 10 av 290 kommuner! Att ni ens själva tror på att ni gör ordentliga analyser är ju helt absurt.

Nej, det som krävs nu är ett maktskifte! Vi kan inte längre styras av politiker som inte klarar av att hantera vår ekonomi. Vi behöver politiker som tar sitt ansvar, som agerar på ett konstruktivt sätt och som ser till medborgarnas bästa.

Vi sverigedemokrater kommer att jobba för att vår kommunalskatt sänks till samma nivå som innan skattehöjningen, detta kommer att göras så snart som möjligt och inte över flera år som den socialistiska majoriteten nu vill göra.

Vi vill lova att vi kommer att ta detta ansvar, vi gör det gärna ihop med de andra borgerliga partierna.

Nej, Centerpartiet ingår inte i detta samarbete, att låta maktfullkomliga vänsterliberaler vara med i vår framtid kommer aldrig att ske med oss vid rodret. Självklart inte heller Miljöpartiet, men det behöver man ju inte ens förklara.

Så vi vill vädja om väljarnas sunda förnuft vid valet i höst, rösta för ett maktskifte!

Mats Hagström, Sverigedemokraterna Hammarö

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.