Hoppa till huvudinnehållet

Förslaget: C och S vill sätta in extra stöd till kommunens jordbrukare

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Kommunchefen föreslås få i uppdrag att underlätta för jordbrukare med anledning av den pågående krisen.
Kommunchefen föreslås få i uppdrag att underlätta för jordbrukare med anledning av den pågående krisen. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter föreslagna åtgärder för besöksnäring och handel är det nu jordbrukarnas tur.

Centerpartiet och Socialdemokraterna går fram med ett gemensamt initiativ med säkrad livsmedelsförsörjning som det långsiktiga syftet.

Partierna går fram med initiativet i kommunstyrelsen den 7 april och det går ut på att ge kommunchef Petra Svedberg i uppdrag att inom befintlig ram genomföra åtgärder som ska underlätta för kommunens jordbrukare.

Detta mot bakgrund av den pågående krisen där jordbrukare, enligt ett pressmeddelande från partierna, överväger huruvida de ska starta sitt vårbruk om en månad.

– Livsmedelsförsörjningen är helt avgörande för ett fungerande samhälle. Sunne är av tradition en bondebygd och här finns stora möjligheter att bibehålla och utveckla matproduktionen, men då måste bönderna få rimliga förutsättningar. Vi måste alla bidra på de sätt vi kan, säger kommunalrådet Kristina Lundberg (C) i pressmeddelandet.

– Under pandemin gjorde vi åtgärder för besöksnäring och handel, det är rimligt att vi ser över vad vi kan göra när det är kris för de som producerar vår mat, tillägger kommunalrådet Tobias Eriksson (S).

Artikeltaggar

CenterpartietJordbrukKristina LundbergLivsmedelMiljöNäringslivPetra SvedbergPolitikSocialdemokraternaSunneTobias Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.