Hoppa till huvudinnehållet

Julia Nilsson åter en vinnare

Publicerad:
Julia Nilsson tog årets första seger när hon vann med Whitelighttrotter på Färjestad under måndagskvällen.
Julia Nilsson tog årets första seger när hon vann med Whitelighttrotter på Färjestad under måndagskvällen. Foto: Mikael Solberger

Julia Nilsson prydde omslaget på banprogrammet eftersom hon på Färjestads travgala utnämndes till årets unga amatörkusk.

Väldigt passande då att hon i lärlingsloppet satte dit Whitelighttrotter.

Det sexåriga stoet som tränas av Åmålstränaren Kjell Magnusson hade inte startat sedan i november men det var iordningsställt direkt.

– Kjell sa till mig innan loppet att kör du 12,5 så är jag nöjd. Då bara skrattade jag åt honom men det gick visst snabbare än så, konstaterade Julia efter vinsten där segertiden blev fina 1 12,3 över sprinterdistans.

Ekipaget frälstes av att Tim Nagel valde att kliva ut i dödens med Livi Oboy som höll så starkt att Julia Nilsson kunde vänta med attacken till stallkurvan.

Det var Julias första seger i år medan det i fjol blev nio segrar vilket la grunden till utmärkelsen.

Ett förvandlingsnummer

Åbytränaren Per Henriksen som har en Hambletonianseger på sitt CV visade upp ett förvandlingsnummer i Above Ground som i andra starten i ny regi fixade karriärens första seger och det i den 33:e starten. Ole Johan Östre tog i en tuff spetskamp emot favoriten Global Billboard.

Det visade sig vara ett rätt beslut för valacken bara rusade undan och vann med fyra längder på 13,2 full väg.

I kallblodsloppet inom streckspelet blev det norsk seger. Björn Steinseth som var nära att vinna ett ramlopp med Ulvenblesen men fick där ge sig mot Eldida fick snabb revansch. Björn spetsade med Sjöli Frökna som efter ett varv inte kunde ta emot Faksanka men fick därmed ett bra rygglopp och avgjorde säkert efter att ha kommit loss i slutböjen.

Vinnartiden blev 30,6 över medeldistans med voltstart.

Stall i toppform

Svante Eriksson är den tränare i Sverige som har högst segerprocent. Nu kom 16:e segern i den 38:e starten sedan Agnes Larsson ridit Selfie Brodde till vinst i montéloppet där Strong Lover avslutade vasst som tvåa.

Petter Karlsson fixade en kuskseger för hemmalaget då han spårade runt om med Timeless som tränas av Frida Berg med licens på Axevalla.

– Hon var pigg hela vägen och svarade ärligt så det blir toppbetyg, sa Petter efter sin femte årsseger.

Kvällens inleddes med dagens högst doterade lopp med 40 000 kronor i förstapris. Fyra hästar gjorde upp i E3-bonusloppet som var utskrivet för hästar som inte vunnit och tjänat max 25 000 kronor.

Med andra ord väldigt bra betalt och det utnyttjade Mantorpstränaren Stefan P Pettersson som kom med två hästar som var klasser bättre än sina konkurrenter. Magnus Jakobsson som körde favoriten Joe Dalton släpptes till spets av Love Lii med Ulf Ohlsson i sulkyn som hängde med till upploppets början.

Micael Lindblom ersatte tränaren Tobias Modig bakom American Sniper. Ekipaget höll spets från innerspåret bakom bilen och spårade sedan runt om i ett lopp där Kajsas Fricks Preciousroadrunner galopperade bort massor men var ändå tvåa i mål.

Segern för Färjestadtränare lät vänta på sig till det sista loppet där Cecilia Karlsson med Jenny Erikssons Mister A efter ett lopp i vinnarhålet tog sig förbi Nina K kort före mål.

Artikeltaggar

FärjestadstravetJulia NilssonMagnus JakobssonPetter KarlssonTravUlf Ohlsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.