Hoppa till huvudinnehållet

Stark seger för Skoghall i toppmatchen mot Hagfors

Publicerad:
Hagfors förlorade mot Skoghall
Hagfors förlorade mot Skoghall

Det var två topplag som möttes i division 1 västra herr i innebandy på söndagen. Och det slutade med seger för bortalaget Skoghall, som besegrade Hagfors med 7-5 (1-1, 2-2, 4-2) i seriefinalen.

– Matchen i sig var väl ingen speciellt välspelad historia från något håll. Däremot blev det stundtals ganska hett och faktiskt lite slutspelskänsla, så på så vis känns det ändå som att vi hittat rätt anspänningsnivå inför nästa helg när kvalet drar igång, kommenterade Hagfors tränare Niclas Andersson.

Skoghalls tränare Toni Walther tyckte till om matchen:

– Jag tycker att vi var lite hetare in i situationerna, mer aggressiva i både det defensiva och det offensiva spelet vilket gjorde att vi plockade med oss tre poäng idag. Nu väntar ett spännande kval där allt kan hända.

Senast lagen möttes tog Hagfors en storseger med 9-4, men den här gången var det Skoghall som var starkare.

Segern var Skoghalls nionde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Skoghall inledde bäst och tog ledningen genom Villiam Ronnergård efter 14.53, men Hagfors kvitterade genom Jesper Larsson bara tre minuter senare. Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

Skoghall var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 7-5.

Skoghalls Andreas Henriksson stod för tre poäng, varav ett mål. Hagfors Jesper Karlsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Resultaten i sista omgången innebär att Hagfors slutar på första plats och Skoghall på andra plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Artikeltaggar

Division 1 VästraHagfors IBSInnebandySkoghalls IBK HerrUddeholm arena

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.