Hoppa till huvudinnehållet

Duon missar avslutningen i cupen – Mallbacken rustar ändå för seger

Publicerad:
Linnéa Berger tvingas vila mot Piteå.
Linnéa Berger tvingas vila mot Piteå. Foto: Johan Ekberg

Varken Susanne Skålberg eller Linnéa Berger finns tillgängliga mot Piteå.

Men Mallbacken kommer ändå ställa upp med det bästa man har, värmländskorna vill inte spara på krutet.

– När det är tävlingsmatch vill man alltid vinna, säger huvudtränaren Jonas Rehnberg.

Tre matcher återstår innan Mallbacken gästar nykomlingen RIK Karlskoga i seriepremiären.

På söndagen ska Frykdalslaget avsluta gruppspelet i Svenska cupen mot allsvenska Piteå för att sedan de två kommande veckorna träningsmatcha mot Lidköping och Göteborgs DFF.

– Jag hoppas vi kan försätta sätta försvarsspelet som vi gjort i de tidigare cupmatcherna, både mot Djurgården och Eskilstuna. Vi har en ny grupp och det tar tid att bygga upp saker, men jag tycker vi har varit tålmodiga och gjort flera bra saker, både försvars- och anfallsmässigt, säger Jonas Rehnberg.

Går all in

Efter två raka cupförluster åker Mallbacken upp till Piteå med vetskapen att man inte har något att spela för.

Men Jonas Rehnberg kommer ändå att matcha det bästa man har i spelarväg.

– Eftersom det är tävlingsmatch vill vi vinna, snart väntar ju också ett seriespel och då vill man att många delar i spelet ska ha fallit på plats. I helgen är vi dock lite tunnare i laget då Susanne Skålberg och Linnéa Berger inte kan spela.

Är det någon eller några av de nya spelarna som imponerat lite extra hittills?

– Alla har gjort det väldigt bra, tycker jag. De har kommit in och tillfört både energi och kvalité. Men ta en sådan som Emma Tibell som kommer från Hertzöga i division 2 och visar att hon kan stå upp bra mot allsvenskt motstånd, det är imponerande att se. Även Viktoria Ström har visat att hon håller på den här nivån, precis som Jenna Zuniga som kom från collegefotbollen.

Hur går letandet efter en målvaktskollega till Tea Lundmark?

– Det pågår hela tiden. Sedan är det fler positioner vi behöver fylla på, kanske två-tre stycken. Men vi känner ingen stress över målvaktsposten, Tea har gjort det bra och stått för ett stabilt intryck. Men självklart behöver vi hitta någon som kan konkurrera med henne.

Artikeltaggar

FotbollJonas RehnbergLinnéa BergerMallbackens IFSusanne SkålbergSvenska cupen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.