Hoppa till huvudinnehållet

Gamla ”boa” till salu – med etagevåning, butikslokal och eventuell pizzeria

Publicerad:
Den gamla ”boa” är till salu för lite drygt 1,9 miljoner kronor.
Den gamla ”boa” är till salu för lite drygt 1,9 miljoner kronor. Foto: Svensk fastighetsförmedling

Nu är den gamla lanthandeln i Östmark till salu.

Med en etagelägenhet på hela åtta rum, rejäla verksamhetslokaler i markplan och den intilliggande restaurangdelen finns alla möjligheter.

Fastigheten, den gamla ”boa”, lades ut till försäljning på tisdagen och har redan under onsdagsförmiddagen passerat 2 000 besök på Hemnet.

Mäklaren Martin Jakobsson på Svensk Fastighetsförmedling Torsby konstaterar att han har fått en förfrågan om fastigheten som med sitt centrala läge i Östmark förr utgjorde en viktig knutpunkt i bygden, särskilt när den var lanthandel.

– Det är en och samma fastighet vi säljer, men det är två byggnader. I den andra har det varit café en gång i tiden och nu på senare år har det varit pizzeria, men inte nu längre. Däremot är det fortfarande en liten slöjdbo där, men jag vet inte om den blir kvar, säger han.

Stor potential

Med en lägenhet på hela åtta rum på övre plan och en stor öppen planyta på markplan har en eventuell köpare stor potential kring vad man än skulle vilja ta sig till med byggnaden.

– Den är unik, men den kräver nog att du har en idé för antingen en verksamhet eller om du vill driva eget företag eller liknande. Det finns alltid folk som är intresserade av den här sortens fastighet och det är mestadels utländska kunder som vill öppna eget, som ett bed and breakfast eller Airbnb, säger han och konstaterar att det finns en viss efterfrågan på ett café eller en restaurang av något slag i närområdet.

Martin Jakobsson ser hur objektet skulle passa någon med idéer eller olika drömmar att uppfylla.
Martin Jakobsson ser hur objektet skulle passa någon med idéer eller olika drömmar att uppfylla. Foto: Svensk fastighetsförmedling

– Mattila börjar ju växa och de som bor där handlade gärna sin pizza på pizzerian i Östmark, så de förstår jag blev lite ledsna när den stängde. Så jag tror det finns en potential för det.

Utgångspriset för ”boa” ligger på 1 895 000 kronor.

Artikeltaggar

AirbnbBostad och byggenFritid och livsstilHemnetMattilaÖstmark

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.