Hoppa till huvudinnehållet

God man misstänks ha förskingrat över 50 000 kronor

Publicerad:
En god man misstänks ha förskingrat över 50 000 kronor
En god man misstänks ha förskingrat över 50 000 kronor Foto: Henrik Montgomery/TT

Den gode mannen ska ha fört över pengar från sina klienters konton till sitt eget konto. Det rör sig om två äldre personer som ska ha blivit av med totalt över 50 000 kronor.

Det var i samband med att överförmyndarnämnden i Karlstad-Hammarö gick igenom årsredovisningen för 2020 som de misstänkta transaktionerna uppdagades. I det ena fallet ska den gode mannen ha fört över knappt 34 000 kronor från en 67-årig kvinnas konto till sitt eget och i det andra fallet är det en 76-årig man som på samma vis ska ha blivit av med drygt 19 000 kronor.

I båda fallen har den kvinnliga gode mannen sagt att hon fört över pengarna till sitt eget konto för att betala fakturor åt klienterna, men några kopior på fakturorna har aldrig lämnats in. Kvinnan är nu misstänkt för två fall av förskingring.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFörskingringHammaröKarlstad

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.