Hoppa till huvudinnehållet

Lennström om KHL-valet han snart ställs inför: ”Stänger inga dörrar för FBK”

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Theodor Lennström vet inte om han kommer återvända till Ryssland efter säsongen.
Theodor Lennström vet inte om han kommer återvända till Ryssland efter säsongen. Foto: HP Skoglund

Kriget i Ukraina kan få Theodor Lennström att tänka om efter säsongen.

Grundtanken är att återvända till KHL, men skulle läget i öst bli oförändrat kan backen tänka om.

– Jag stänger inga dörrar för Färjestad, säger Lennström.

Efter fyra SHL-matcher börjar han bli varm i kläderna, Theodor Lennström.

Efter debuten mot Skellefteå berättade Stockholmaren att det var ovant med stor rink igen men att han snabbt skulle anpassa sig.

Och visst har det gått bättre och bättre för den snabbskrinnande backen som mot Linköping senast även fick spräcka poängnollan med en assist.

– Det känns bättre och bättre för varje dag. Det tog ett tag innan jag kom in i det men nu känns det som att jag börjar få ut det mesta av mitt spel, säger 27-åringen.

Återvänder till Ryssland?

Lennström är just nu i Färjestad tills dess att säsongen är över.

Planen är sedan att återvända till Ryssland. OS-backen har fortfarande kontakt med sin förra klubb, Torpedo Nizhny Novgorod, men med tanke på att landet just nu är i krig med Ukraina är det oklart hur attraktivt det är för honom att återvända till KHL.

Något beslut har han inte tagit.

– Det är inget jag fokuserar på just nu. Ifall jag skulle åka över så är det inte förrän senare i sommar. Det som händer mellan Ryssland och Ukraina är hemskt, men det är inget jag kan göra något åt ändå. Vi får helt enkelt ta det som det kommer.

Kommer du överväga att stanna i Sverige om läget mellan Ryssland och Ukraina inte blir bättre?

– Jag får lämna det till min agent, jag vet helt ärligt inte vad som gäller över huvud taget. Det är något som vi får ta allt eftersom.

Har du pratat med några av dina gamla ryska lagkamrater som är kvar där borta?

– Nej, faktiskt inte.

”Jag har aldrig stängt dörren för en återkomst till FBK”
”Jag har aldrig stängt dörren för en återkomst till FBK” Foto: HP Skoglund

Med tanke på att Lennström har en historia, om än kort, i Färjestad kan han tänka sig att stanna i Karlstadsklubben om KHL inte blir aktuellt.

– Jag trivs både i staden och i laget. Sedan jag lämna FBK för några år sedan har jag aldrig stängt dörren för en återkomst, det gör jag inte nu heller. Men just nu är jag här och fokuserar på att ha kul.

Framför sig ser Theodor Lennström en inspirerande matchvecka i kampen om att komma topp sex och direktkvalificera sig för kvartsfinal.

– Alla matcher framöver kommer vara väldigt viktiga, men vi får inte blicka för långt fram utan ta en match i taget hela tiden. Nu är det Örebro som väntar närmast, den ska vi se till att vinna för att skapa oss ett ännu bättre läge.

Vad talar för att ni slutar topp sex när serien summeras?

– Jag tycker vi har sett mycket bättre ut de senaste matcherna. Fortsätter vi på det spåret och är noggranna ser framtiden ljus ut.

Huvudstadskillen har fortfarande inte glömt semifinalserien mot Djurgården 2019 när han senast var i Färjestad.

Karlstadslaget föll i den sjunde och avgörande matchen på hemmaplan – men denna gång vill Lennström gå längre.

– Det finns mycket revansch från när jag var här sist, från OS och att jag inte fick spela slutspel i Ryssland. Det finns många delar som gör att jag mer än gärna vill få en lång vår.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyKHLSHLTheodor Lennström

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.