Hoppa till huvudinnehållet

Branäs fortsätter att förändra – flyttar lift och bygger om skidtorg

Publicerad:
Branäsgruppen fortsätter att förändra på anläggningen.
Branäsgruppen fortsätter att förändra på anläggningen.

I samband med att den nya sittliften Toppexpressen tillkommer på anläggningen kommer man att flytta en släplift och bygga om skidtorget.

– Skidåkningen blir roligare, åkytan större och möjligheterna fler, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Branäs satsar – rekordstor investering ska göra ”nya Branäs” möjligt

För några veckor sedan berättade Branäsgruppen om satsningen på en ny sittlift till toppen. I samband med detta blir det nu även fler förändringar. Släpliften Mattesliften flyttas, skidtorget byggs om och en ny nedfart tillkommer.

– Slutresultatet blir fantastiskt. Att vi flyttar en lift kan låta som en liten detalj, men faktum är att det kommer att förändra upplevelsen helt och hållet. Du kommer, till skillnad från idag, att komma åt alla backar och attraktioner i Mattesdalen direkt vid liftens avstig, säger Mikael Forsell.

Anledningen till förändringen är att skidområdet ska bli tydligare och att man som skidåkare ska slippa snedda över fler nedfarter.

– Påstiget för Toppexpressen och Mattesliftarna är strategiskt placerade för att få ett så bra gästflöde som möjligt. Det blir mer som ett skidtorg än vad det är idag, vilket i kombination med att liftkapaciteten ökar leder till både mindre trängsel och kortare köer, berättar Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

Den nya nedfarten på anläggningen blir en ny väg från toppen till Mattesdalen. Den blå backen Långsvängen förlängs ytterligare och mynnar ut vid Mattesliftarnas avstig.

Arbetet ska vara klart till starten av skidsäsongen 22/23.

Artikeltaggar

Anton RenströmBranäsBranäsgruppenFritid och livsstilMikael Forsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.