Hoppa till huvudinnehållet

Personbil började brinna under färd – brand i kupé och motor

Publicerad:
Genrebild. Foto: Hasse Holmberg/TT

En personbil började brinna i Filipstad vid halv sju-tiden på måndagsmorgonen.

Det var under färd i korsningen Konsul Lindströms väg och Industrivägen som bilen, av en ännu okänd anledning, fattade eld. Första larmet om branden kom vi 06.33 och tolv minuter senare fanns räddningstjänsten på plats.

– Första enheten är på plats och har börjat släckningen med pulversläckare. Det brinner i motorrummet och lite inne i kupén, säger Jessica Hagberg från SOS alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Fler enheter väntas ansluta inom kort, berättade Hagberg vid 06.50.

Runt 07 på morgonen var branden släckt. Räddningstjänsten fanns sedan kvar på platsen för att dirigera om trafiken i väntan på en traktor som kunde flytta på bilen. Vid 07.30 var vägen öppen igen och räddningstjänsten kunde lämna.

Inga personskador har rapporterats.

– Det finns ingen ambulans larmad, säger Hagberg.

Artikeltaggar

BilbränderBränderBrott & blåljusFilipstad

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.