Hoppa till huvudinnehållet

Två slitsamma pandemiår – förslag om fyrsiffrig sommargåva

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Förslaget lyder att ge alla kommunanställda ett presentkort på 1 000 kronor att använda i den lokala handeln.
Förslaget lyder att ge alla kommunanställda ett presentkort på 1 000 kronor att använda i den lokala handeln. Foto: Daniel Olausson

En sommargåva till kommunens anställda på 1 000 kronor.

Centerpartiet och Socialdemokraterna har funderat på förslaget en tid.

– Men med den oro som nu finns i världen vill vi redan nu gå fram med förslaget, det känns det ännu mer viktigt att våga ge tillbaka till organisationen, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S).

Partierna går fram med ett gemensamt initiativ om att dela ut presentkort att använda i lokala butiker och restauranger på 1 000 kronor per anställd, vilket skulle kosta kommunen lite drygt två miljoner kronor.

– Genom att uppmuntra till handel lokalt så hjälper vi också handeln och restaurangerna, säger kommunalrådet Kristina Lundberg (C) i ett pressmeddelande.

– Personalen är vår viktigaste resurs och de har gjort en fantastisk insats under pandemin, därför känns det väldigt bra att föreslå att extra pengar avsätts till en sommarpresent till dem.

Fullmäktige bestämmer

Partierna, som inte längre har egen majoritet i kommunfullmäktige, avser finansiera gåvan tack vare en kraftigt förbättrad skatteprognos för 2022. Ärendet tas upp på kommunstyrelsesammanträdet den 10 mars med tanken att gå vidare för beslut i kommunfullmäktige den 21 mars.

– Vi vet att de gåvor vi gett tidigare under pandemin varit uppskattade både hos personal och gynnat handeln, så det är dubbel vinst, säger Tobias Eriksson i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

CenterpartietCoronavirusetKristina LundbergPolitikSocialdemokraternaSunneTobias Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.