Humorprofilen från Karlstad om drömjobbet han helst vill ha: ”Så häftigt”

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Humorprofilen Torbjörn Averås Skorup flyttade från Karlstad till Stockholm 2014 och är gäst i VF:s intervjupodd ”VF möter”.
Foto: Tommy Andersson
Torbjörn Averås Skorup från Karlstad är humorprofilen som just nu är högaktuell som ny programledare i Sveriges Radio P3:s program ”P3 med Hanna och Torbjörn” – bland annat. Men allt han gör, det gör han för att en dag förhoppningsvis landa drömjobbet.
– Ja, det är väl mellon!

Det var humorklippen på Instagram som blev startskottet för Torbjörn Averås Skorups mångsidiga karriär. Just nu är han aktuell i "P3 med Hanna och Torbjörn” tillsammans med radioveteranen Hanna Hellquist, där han agerar quizmaster för att testa gästernas kunskaper. Samtidigt syns han i "Tjuvlyssna" på SVT Play. Och tidigare har han, bland annat, gjort radio med komikern Johanna Nordström, bevakat Melodifestivalen för SVT Nyheter – och arbetat som verksamhetsutvecklare för Sveriges elevkårer.

– Det är många ben att stå på, konstaterar han.

– Men sen hösten 2019 har jag slutat ha vanliga jobb. När jag jobbade på SVT var jag fast anställd, men vid sidan av har jag lyckats få så pass många som tydligen är intresserade av det jag gör så att jag kunde säga upp mig från SVT. Nu är jag frilans och allt kan vara ett jobb. Skriva manus? Ja, då är det ett jobb. Skådespela? Ja, då är det ett jobb. Sälja klistermärken? Ja, då är tydligen det också en inkomst till företaget.

Det han helst ägnar sig åt är att skådespela och programleda. Och det finns ett uppdrag som han gärna skulle vilja ha.

– Ja, det är väl mellon. Jag tycker det är så häftigt med stora produktioner. Det är tre miljoner tittare och för att få ihop den showen måste allt gå så jävla rätt. Det verkar så häftigt, säger han.

– Det skulle vara kul att få leda det. Att få det förtroendet.

I VF:s intervjupodd ”VF möter” pratar Torbjörn Averås Skorup och det och mycket annat. Lyssna i länken här nedan eller där poddar finns!

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.