Hoppa till huvudinnehållet

Ombytta roller när VAIK/ÖSK besegrade Sunvära

Publicerad:
VAIK/ÖSK vann mot Sunvära
VAIK/ÖSK vann mot Sunvära

På söndagen möttes VAIK/ÖSK och gästande Sunvära i Allsvenskan södra dam i bandy. Senast lagen möttes, 19 februari, vann Sunvära med 5-1, men den här gången var det VAIK/ÖSK som var bättre. Slutresultatet blev 4-2 (2-2).

– Åter igen en grym laginsats! Vi har haft några veckor med väldigt bra känsla i laget både som grupp och fysisk form. Att vi vinner idag och inte förra fredagen är nog att vi var mycket mer på tå och tog tillvara på våra chanser. Vår höga press idag gav bra avkastning. Trist att serien nu är slut när vi har så bra form, kommenterade VAIK/ÖSK:s tränare Margareta Grahn.

VAIK/ÖSK började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara fem minuter slog Julia Ahlborg till framspelad av Malin Lindgren.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Maja Haraldsen, i tolfte minuten.

Sunvära reducerade till 2-1 strax före halvtidsvilan, genom Fanny Pettersson på pass av Evelina Vikingsson.

Sunvära kvitterade också till 2-2 strax före halvtidsvilan, genom Julia Åkerberg framspelad av Evelina Vikingsson.

Andra halvleken var länge mållös. VAIK/ÖSK gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål i slutet av halvleken av Julia Ahlborg och Sandra Nilsson på 1.46 i slutet av halvleken och tog greppet om matchen.

För VAIK/ÖSK gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Sunvära är på andra plats.

Artikeltaggar

Allsvenskan södraBandySunväraVAIK/ÖSK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.