Hoppa till huvudinnehållet

SM-guld för Melwin Lycke Holm – tre värmländska guld och två silver

Publicerad:
Melwin Lycke Holm från Kils AIK blev i dag svensk mästare i höjdhopp. Arkivbild.
Melwin Lycke Holm från Kils AIK blev i dag svensk mästare i höjdhopp. Arkivbild. Foto: Lars Dareberg/TT

Claudia Payton och Henrik Larsson fixade varsitt SM-guld på 60 meter, och Melwin Lycke Holm blev svensk mästare i höjdhopp.

På 800 meter sprang Lova Perman hem ett silver och Kaiza Karlén tog en silvermedalj i längdhopp.

Silverjubel på SM för IF Götas Kaiza Karlén och Lova Perman: ”Känns jättebra”Fler värmländska resultat – och Payton om SM-guldet: ”Verkligen jättekul”

25-27 februari är det inomhus-SM i Växjö och i dag lördag var det en rad finaler i olika grenar och det slutade med en hel del stora värmländska framgångar.

Värmländskan Claudia Payton från Ullevi FK försvarade guldet på 60 meter när hon med tiden 7,30 sekunder vann före Julia Henriksson från IFK Helsingborg som sprang på 7,37. Värmländskan Irene Ekelund, tävlandes för Spårvägens FK, blev fyra i finalen på 7,44.

Värmländskt guldjubel blev det även på 60 meter för herrar. IF Götas Henrik Larsson tog hem guldmedaljen med 6,60 sekunder vilket är tangerat personbästa för Larsson. Odain Rose från Upsala IF vann silver med 6,72.

– Det känns bra och helt klart roligt, konstaterar Henrik Larsson.

Hur nöjd är du med 6,60?

– Jag är inte supernöjd. Men när jag gjorde 6,60 för tre år sedan kändes loppet hur bra som helst. I dagens lopp kändes det inte alls superbra. Jag har sett på träning att jag har kapacitet att springa mycket snabbare. Så det är ändå skönt att springa snabbt på 6,60 och veta att det finns mer.

– I dag klarade jag även VM-kvalgränsen som är på 6,63.

Lycke Holm: ”Känns fruktansvärt underbart”

Kils AIK:s Melwin Lycke Holm vann också SM-guld – och dessutom på ett nytt personligt rekord inomhus. Lycke Holm vann höjdhoppsfinalen på 2,16 meter och Fabian Delryd från Täby IS blev tvåa på 2,14.

– Det känns fruktansvärt underbart, säger Melwin Lycke Holm efter första SM-guldet inomhus och fortsätter:

– Jag hade slagit personbästa på träning inför inomhus-SM så jag vet att jag är i form och kan hoppa högt. Så i dag behövde jag ”bara” fokusera på min hoppning, det var bara jag som kunde sabba för mig själv. Jag försökte hålla fokus och ta höjderna i första försöket.

2,16 är alltså nytt personligt rekord för 17-årige Lycke Holm.

– Jag har 2,17 utomhus, så det var synd att jag inte tog 2,18 i dag. Mina två första försök var väldigt bra. Men det var svårt att ladda om när guldet var klart. Men det är klart att det var skönt att jag tog 2,16.

Värmlänningen Henrik Larsson från IF Göta tog också guld på 60 meter på inomhus-SM i Växjö. Arkivbild.
Värmlänningen Henrik Larsson från IF Göta tog också guld på 60 meter på inomhus-SM i Växjö. Arkivbild. Foto: Christine Olsson

Karlén med personbästa

Personbästa fixade även Kaiza Karlén som vann SM-silver i damernas längdhopp. IF Götas Karlén slog i sista hoppet till med 6,47 meter men hon kunde inte besegra Khaddi Sagnia från Ullevi FK som vann guld med 6,69.

IF Götas Lova Perman tog silver på 800 meter med tiden 2:06,96 i ett lopp där guldet gick till Turebergs FK:s Hanna Hermansson på 2:06,73.

IF Götas Hanna Karlsson tog sig till final på 400 meter, men där slutade hon på sjätte plats med 57,14 sekunder efter en incident i loppet.

– Det var två tjejer som krockade ihop och det slutade sedan med att Hanna blev inknuffad på innerplan, säger Götas ledare Johan Engberg och fortsätter:

– Hanna var i ledning så det var såklart synd. Men det är tufft på 400 meter när alla ska in på gemensam bana.

Linnéa Frobe från Täby IS vann damernas SM-guld på 400 meter på tiden 53,93.

Weslien till final

IF Götas Olivia Weslien sprang i dag försök på 1500 meter och hon tog sig vidare till söndagens final genom en tredjeplats på tiden 4:31,55.

Lördagen bjöd även på final i kula för damer och där blev det en tiondeplats för Emilia Malmehed från IF Göta. Malmehed hade 13,39 meter som bästa resultat och SM-guldet gick till Fanny Roos från Malmö AI som kastade 18,95.

Värmländskan Claudia Payton tävlandes för Ullevi FK vann SM-guld på 60 meter. Arkivbild.
Värmländskan Claudia Payton tävlandes för Ullevi FK vann SM-guld på 60 meter. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Artikeltaggar

Claudia PaytonFriidrottFriidrotts-SMHenrik LarssonIF GötaKaiza KarlénKils AIKLova PermanMelwin Lycke Holm

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.