Hoppa till huvudinnehållet

Golfrestaurangen utökar med äventyrsgolf i Kristinehamn: ”Ska driva Skymningen”

Publicerad:
– Målbilden är att öppna Skymningen i juni, säger Eric Nytomt, Linda Malm och Daniel Landmark.
– Målbilden är att öppna Skymningen i juni, säger Eric Nytomt, Linda Malm och Daniel Landmark. Foto: Mats Zetterberg

De som driver Golfrestaurangen utökar sin verksamhet i Kristinehamn.

– Vi kommer även att sköta serveringen för Skymningen vid campingen. Det blir ännu mer golf i vår verksamhet helt enkelt, säger Eric Nytomt.

Han är delägare i Kristinehamns Golfrestaurang. Han berättar att redan när de fick höra att verksamheten Skymningen stängde, började en tanke gro om vem som skulle ta över. Senare förädlades det till en idé som de presenterade för ägaren till campingen.

Golfrestaurangens nya kock: "Vi har öppet året runt"

– Nu är arbetet i gång med att rekrytera personal. Både serveringspersonal och kockar är något vi eftersöker i våra verksamheter, säger han.

Läget avgjorde

Att ägarna valde Skymningen är läget.

– Vi tänker sätta vår egen prägel även där och det känns jättekul att se hur vi med vår erfarenhet kan utveckla verksamheten. Där kommer vi att erbjuda enklare mat, fika, mjukglass och drycker, såväl med som utan alkohol, säger Daniel Landmark, den andre delägaren.

Campingen positiv

Therese Elfstrand är platschef på herrgårdscampingen vid Skymningen. Hon är positiv till och ser fram emot de nya caféentreprenörerna.

– Verksamheten blev ledig med kort varsel, därför är det inte många som hört av sig. Det var tur att Golfrestaurangen visade intresse, säger hon.

Eric Nytomt och Daniel Landmark som tog över Kristinehamns golfrestaurang. Den slog upp portarna i april förra året. Daniel Landmark bor i Kristinehamn och har varit medlem i golfklubben sedan ett par år.

Avtal för fem år

De skrev avtal en månad innan. Det gäller i fem år. Efter övertagandet har de gjort om både menyn och restaurangen.

– Pandemin har varit märkbar men vi har vågat testat lite olika vägar och ser fram emot den kommande säsongen. De sju julshowerna vi genomförde blev väldigt uppskattade och fyllde ett behov och tomrum. Underhållning är ju något vi sysslat vi med i väldigt många år och vi är glada att satsningen blev så väl mottagen. Vi kunde inte ens ta emot alla förfrågningar, säger köksmästare Linda Malm.

Öppnar i april

Golfrestaurangen planeras öppna i april. Håll utkik på deras hemsida för mer information.

Eric Nytomt kommer från Edane men bor i Skåne. De är goda vänner sedan flera år och har jobbat tillsammans länge. Den branschen har haft det väldigt tufft under pandemin.

Golfrestaurangens gäster och ägare: ”Väldigt nöjda”De öppnar golfrestaurangen

Artikeltaggar

Kristinehamns kommunNäringslivPresterudSkymningen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.