Hoppa till huvudinnehållet

Larm om två olyckor på riksväg 61

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En personbil körde in i ett mitträcke vid Ilandakorset på riksväg 61/62, tidigt på fredagsmorgonen.

Kort därpå kom larm om en olycka med flera fordon inblandade på riksväg 61 vid Högboda.

Det första olyckan inträffade strax efter klockan 05. En bil körde in i mitträcket, hamnade på sidan och blockade då trafiken.

Strax före klockan 06 fanns räddningstjänsten framme på platsen, enligt SOS Alarm.

Föraren kunde ta sig ur bilen själv, och behövde inte föras till sjukhus. Efter en snabb sanering av vägbanan är nu vägen öppen på platsen igen.

Vid 05.45-tiden kom ett larm om en trafikolycka med flera fordon i höjd med Högboda.

– Det är två bilar som har kolliderat, ett fordon ligger i diket och det andra fordonet står kvar på vägen, säger Patrik Svensson, teamledare på SOS Alarm.

Räddningstjänsten stängde av vägen i båda riktningar under räddningsarbetet.

Förutom räddningstjänst kallades två ambulanser till platsen.

– Det rapporteras vara halt i området, säger Patrik Svensson.

Två personer, en man och en kvinna, var inblandade i krocken, och mannen fick föras till sjukhus.

Den andra personen inblandad i olyckan hade förts iväg från platsen av en privatperson redan innan räddningspersonal hunnit fram. Senare fick polisen ett samtal från adress i Karlstad där kvinnan befann sig. Därifrån fördes hon senare till sjukhus.

– Vi har haft en patrull på plats på sjukhuset och kvinnan som är i 25-30 årsåldern är misstänkt för en rad brott, säger Mats Öhman, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Och fortsätter:

– Det handlar om grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, obehörigt avvikande från olycksplats, grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott, innehav av narkotika för eget bruk och vållande till kroppsskada.

Räddningstjänsten hade vid 06.45 lämnat platsen och trafiken kunde åter släppas på.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov olovlig körningGrov vårdslöshet i trafikHögbodaMats ÖhmanPolisenRattfylleriRinga narkotikabrottSkåreSmitningSOS AlarmVållande till kroppsskada

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.