Hoppa till huvudinnehållet

55 miljoner i V75-jackpot – här är dragen att göra

Publicerad:
Oliver Johansson har i sin spaning hittat flera vassa tips inför helgens V75-omgång, där det är jackpot på 55 miljoner kronor.
Oliver Johansson har i sin spaning hittat flera vassa tips inför helgens V75-omgång, där det är jackpot på 55 miljoner kronor.

Oliver Johansson är tillbaka med sin spaning från veckan som gått. Han applåderar slitvargarna bakom kulisserna och bjuder på de bästa nycklarna till lördagens V75-omgång, där det är jackpot på 55 miljoner.

För att Svensk Travsports verksamhet ska fungera krävs det att många människor lägger ner väldigt mycket arbete. Långa bilresor, sena kvällar och tidiga mornar är ett faktum och man kan inte ligga på latsidan om man har gett sig in i branschen.

Jag tycker att personerna som gör jobbet bakom kulisserna borde lyftas fram oftare för deras arbete, för utan dom skulle det inte vara möjligt att bedriva travsporten i Sverige på samma sätt som vi gör nu.

I måndags var det V64-tävlingar på Färjestadstravet i Karlstad. Efter ett par fina dagar i vårsolen dök det plötsligt upp ett snökaos som ställde till det rejält för de aktiva. Under dagen kom det in flera strykningar på grund av transporthinder och nästan 40 centimeter snö hade täckt ovalen på Färjestad. Förutsättningarna för en väl genomförd tävlingsdag var låga.

Marcus Hultman, banmästare på Färjestadstravet började arbeta med banan tidigt på morgonen för att den skulle bli så fin som möjligt inför kvällens race, men eftersom det vräkte ner större delen av dagen blev det svårare än vanligt.

Det plogades under hela förmiddagen och delar av eftermiddagen och vid 16-tiden när det största snökaoset var förbi kunde man trimma banan och få den i så bra skick som möjligt inför kvällstävlingarna. Man hälsade även att publiken skulle ha överseende med all snö som fanns på stallbacke, publikplats och funktionärsstationer eftersom det var banan som låg i fokus denna dag.

Jag tycker det är viktigt att lyfta ett arbete som detta. Det är alltför ofta man tar saker och ting för givet och inte inser hur många timmar och hårt jobb som ligger bakom det slutgiltiga resultatet. Här visade banmästaren samt personal på Färjestadstravet hur en anläggning ska skötas. Allt för att säkerheten och kvalitén på banan skulle vara så optimal som möjligt för alla aktiva som hade gjort resan till Karlstad under måndagen.

Det är för sällan en sån här insats lyfts fram i media och det måste vi bli bättre på. Gör man ett bra arbete förtjänar man att uppmärksammas på ett eller annat sätt. I det här fallet tycker jag att Marcus Hultman ska ha en eloge för sitt arbete under måndagen eftersom tävlingarna gick att genomföra trots dåliga förutsättningar. Jag blir glad när jag ser att banan och anläggningen sköts på ett professionellt sätt oavsett väder och vind och det är dessa saker som gör att man som besökare vill återvända.

Spaning inför helgens V75 på Axevalla

V75-tåget rullar vidare och har nu tagit sig till Axevallas travbana öster om Skara. Omgången ser öppen ut på förhand och dessutom kryddas den med en jackpot på 55 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Viktigt att tänka på är att banans upplopp är det längsta i Sverige och är hela 227 meter långt. Det brukar ha en stor faktor när loppen ska avgöras.

Jag har studerat omgången och hittat flera hästar jag vill lyfta fram. Häng med!

V75-1

5 Four Guys Dream levererar sällan med vanlig vagn och det är en favorit jag vill gå emot. Kan bli släppt till ledningen men det är för många frågetecken för min smak.

8 Arch Lane är stark och rejäl och tål tuffa upplägg. Kan bli svår att stå emot. Hemmahästen 9 Unico Broline har tänt till på slutet och är ett givet motbud.

10 Andre Ward är äldst i gänget men gynnas av distansen och får inte nonchaleras. Övriga får svårt att vinna.

V75-2

2 Icecream In känns mest spännande på start. Ska med tidigt.

7 Eyecandy kan få ett bra lopp men vinner sällan. En rysare på förhand.

8 Nina Ginto är ännu en hemmahäst som alltid går med vanlig vagn. Borde klara spåret utan problem och blir mitt förstastreck i loppet.

9 Don`t be shy satt fast med ALLT senast och får inte glömmas denna gången.

10 Heloise Am har varit enorm på slutet men nu är det vanlig vagn som gäller och det känns kallt. Kommer bli överspelad.

13 Super Sarah och 15 Bahama Passion vill jag nämna bakom. Gardera.

V75-3

Gulddivisionen och det är inga riktiga kanoner vi får se.

1 Disco Volante blir favorit och skulle han ha en dålig dag på jobbet är det vidöppet bakom.

3 Remarkable Feet har skrällt innan och kan göra det igen. Var dock blek senast mot tufft motstånd.

7 Hazard Boko vann finalen senast efter en snygg styrning av Per Lennartsson. Nu är läget sämre men även motståndet så han ska räknas, absolut.

9 Ragazzo Da Sopra vinner sällan men mot det här motståndet skulle han kunna duga med rätt resa.

V75-4

Kort distans och 2 Pere Ubu älskar förutsättningarna. Kan vara ett spikförslag men hur är det med inställningen egentligen?

3 Bravo Sabotage har tjänat mindre pengar men har kapacitet för att segerstrida.

7 Quantum Roc var bra senast på Åby och räknas trots spåret.

Bakom vill jag nämna 10 Goldstile och 12 Beckham. Beckham går över alla distanser och skulle det gå för fort där framme fäller han många över upploppet.

V75-5

Ett klurigt lopp där jag tycker man ska ta ställning.

2 Excellent Diamond har verkligen varit bra på slutet och ska räknas.

Mitt förstastreck landar på 4 Hobart som mötte tuffare hästar i den senaste starten och jag kan lova att hemmatränaren David Persson har ställt i ordning.

Bakom vill jag nämna 10 Darlington Fame som gick en stark slutrunda senast.

V75-6

4 Hattusa vann enkelt på nyårsafton och ska tas på allvar även nu.

8 Cash And Carry var nära segern senast på V75 och kommer bli väl befogad favorit här.

Trots förutsättningarna vill jag gardera. Framförallt med 13 Eeenymeenyminymoedk. En dansk gäst som har tjänat mest pengar i loppet. Blir svår att stå emot inne på slutrundan. Trivs bäst barfota runt om men garderar man loppet bakom favoriten ska hon givetvis streckas.

V75-7

I avslutningen vill jag lyfta fram tre hästar.

2 Borups Tornado är anmäld med amerikansk vagn denna gången och blir spännande att se. Besitter bra kapacitet och skulle kunna dyka upp där framme.

4 Icon Mearas var tapper senast på Solvalla och med bättre resa denna gången kan det räcka en bit. Tuffare emot denna gången dock.

Mest intressant är 7 Gordon Brodde som kommer från formstallet Svante Ericsson. Här tror jag det är toppchans. Startsnabb häst som har visat en rejäl vinnarskalle och jag väljer att se honom som hela omgångens bästa spik.

Hetaste tipsen

Bästa spiken: V75-7 Gordon Brodde. Vinner oavsett position. Spik.

Bästa draget: V75-2 13 Super Sarah. Tuff märr som mött bättre hästar tidigare. Givet drag.

Omgångens avslag: V75-2 10 Heloise Am. Måste gå med vanlig vagn denna gången och kommer bli överspelad. Jag väljer att gå emot.

Jag spelar V75 för att vinna stora pengar och tvekar inte att försöka fälla en och annan favorit. Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar här. Dom heter V75 med Oliver och Olivers lilla V75. Hugg en andel så kan vi jobba in storkovan tillsammans. Lycka till!

Artikeltaggar

FärjestadstravetTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.