Svenskt magplask i lagtävlingen

Sport
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Mattias Rönngren (höger) var en av tre svenskar som körde ur i lagtävlingen i parallellslalom. Motståndaren Linus Strasser tog sig i mål.
Foto: Luca Bruno/AP/TT
En körde i startporten, en annan drog sönder skidan och så en innerskida på det.
Sverige åkte ut direkt i åttondelsfinalen i den alpina lagtävlingen på OS, efter tre raka urkörningar.

En dag senare än planerat kunde den alpina lagtävlingen till slut dra i gång, efter att ha stoppats på grund av hårda vindar över pisten i Yanqing på lördagen.

Knappt två timmar senare kunde Österrike jubla över guldet, före Tyskland på silverplats och Norge på bronsplats.

För Sverige, som tog VM-silver så sent som i fjol, tog tävlingen snabbt och abrupt slut redan i åttondelsfinalen mot Tyskland.

Ingen Hector

Utan Sara Hector, som valde att stå över tävlingen efter sitt guld i storslalomen i början av OS, var det aldrig ens nära ett svenskt avancemang.

Efter tre raka urkörningar hjälpte det inte att Kristoffer Jakobsen satte en av de snabbaste herrtiderna när han vann mot Alexander Schmid.

– Jag tror att jag hade haft en bra dag i dag, så det är tråkigt att jag inte fick försöka fler gånger. Jag tror att jag hade en nivå till också, säger Kristoffer Jakobsen till TT.

– Men jag visste på start att vi hade torskat redan.

Trasig skida

Först ut var Hanna Aronsson Elfman mot Tysklands Emma Aicher. Svenskan fick åka i den snabbare blå banan, men hamnade snabbt efter, fastnade sedan i en port och åkte ur.

– Jag körde i luckan i starten, sedan blev jag nog stressad och gick för rakt på käpparna, förklarar hon.

I det andra heatet ställdes Mattias Rönngren mot Linus Strasser, den här gången i den långsammare röda banan. Svensken satsade, men körde sönder skidan och åkte även han ur.

– Stålkanten har lossnat helt från skidan. Det är trist att jag inte fick en riktig chans i dag, säger Rönngren och visar upp den trasiga skidan.

– Den här gick inte att svänga med alls tyvärr.

Hilma Lövblom hade redan på pappret en tuff uppgift mot tyska stjärnan Lena Dürr, men inte heller hon lyckades gå i mål.

– Jag kände ändå att det gått bra på träning och starten gick okej. Men det blev en innerskida. Lite slarvigt kanske, säger hon.

– Det går ju fort det här och vi försökte bara ladda på max och ville verkligen gå för medalj i dag. Då kan sådant här hända, men det är tråkigt.