Hoppa till huvudinnehållet

Ryck i sista perioden avgjorde för Dottevik borta mot Kristinehamn

Publicerad:
Kristinehamn förlorade mot Dottevik

En jämn match mellan hemmalaget Kristinehamn och gästande Dottevik avgjordes först i tredje perioden. Där var Dottevik starkare och vann matchen i division 2 Värmland herr i innebandy med 6-5 (0-2, 3-1, 3-2).

– Vi gör verkligen en grym insats som borde gett oss tre poäng. Vi spelar ut serieledarna första perioden men gör tyvärr inte mål på våra lägen. Istället gör de mål på våra misstag. Oerhört tung förlust, kommenterade Kristinehamns tränare Andreas Brohm efter matchen.

Dotteviks tränare Martin Lövenholm tyckte så här om matchen:

– Kristinehamn kommer ut i första perioden och gör allt rätt. Känslan är att vi kommer undan billigt med endast 2-0. Efter paus spelar vi upp oss och Jens Taserud i mål står för flera makalösa räddningar. Tredje perioden går i samma mönster som andra där matchen är jämn men Jens i mål vägrar ge med sig. Tomas Berntsson spelar makalöst bra och David Nyrén är väldigt svårfångad. Kristinehamn reducerar två gånger om sista minuterna men vi håller undan.

I och med detta har Dottevik hela 13 raka segrar.

I början av matchen var Kristinehamn starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Simon Skoglund och Oskar Röös. I andra perioden var det i stället Dottevik som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

I tredje perioden var det i stället Dottevik som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 6-5.

Noterbart är att Thomas Berntsson gjorde fyra mål för Dottevik.

Det här betyder att Kristinehamn ligger kvar på tionde plats i tabellen, och Dottevik på första plats.

Kristinehamn tar sig an Karlskoga i nästa match borta tisdag 22 februari 19.30. Dottevik möter Nordmarken hemma torsdag 24 februari 19.30.

Artikeltaggar

BrogårdshallenDivision 2 VärmlandDotteviks IFInnebandyKristinehamns IBF

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.