Hoppa till huvudinnehållet

Så var natten i Värmland: ”Märks att samhället börjar öppnas upp”

Publicerad:
Reporter Ida Aronsson
Ida Aronsson
ida.aronsson@nwt.se
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

En hel del alkoholärenden och stök på flera platser i länet, så beskriver polisen natten till lördag i Värmland.

– Mest fylla, men det märks att samhället börjar öppnas upp, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Inga större händelser, men rätt så mycket krogstök. Så sammanfattar polisen natten i Värmlands län.

Vid klockan 22.07 stoppade polisen en bil längs Östra Storgatan i Säffle. Föraren, en man i 50-årsåldern blåste positivt i polisens mätningsinstrument och fick därmed sitt körkort omhändertaget. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Några minuter senare, vid 22.14, bestämde sig en man i 35-årsåldern för att ta en promenad på rälsen i centrala Arvika, något som orsakade totalstopp i tågtrafiken.

– Han var väldigt berusad och gick runt på spåret, han stod även och urinerade på det, berättar Gabriel Henning.

Polisen fick information om händelsen via en inringare som befann sig på platsen.

– Mannen försökte springa iväg, men anmälaren och hans kompisar höll kvar honom fram till dess att polisen kunde komma och hjälpa till. Det var väldigt rådigt gjort av dem, säger han.

När patrullen anlände blev mannen omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

”Satt och sov”

Blott en kvart senare, vid 22.26, blev ytterligare en man omhändertagen enligt lob, denna gång i centrala Karlstad. Mannen, som är i 20-årsåldern, ville dock inte följa med frivilligt, enligt polisen, och misstänks nu även för våldsamt motstånd.

Vid klockan 23.33 kontrollerade polisen en sömnig man i 25-årsåldern som befann sig på en restaurang i centrala Kristinehamn.

– Han verkade narkotikapåverkad, satt och sov och var allmänt släpig i sitt sätt, säger Gabriel Henning.

Mannen fick lämna restaurangen och är nu misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.
Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen. Foto: Lars Hedelin

Tjugo minuter senare, vid 23.52, fick polisen in ett samtal om ett pågående bråk på en nattklubb på Herrhagen i Karlstad. Två män i 20-årsåldern ska ha slagits med varandra och det hela resulterade i en anmälan om misshandel, samt en motanmälan om ringa misshandel.

Klockan 00.19 stoppades en manlig förare längs Fogdegatan i Säffle. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks nu för rattfylleri och grov olovlig körning. En minut senare, vid 00.20, stoppades ännu en bil för kontroll, denna gång på länsväg 709 i Fryksta, Kils kommun. Föraren, en man i 40-årsåldern, är även han misstänkt för grov olovlig körning.

I centrala Torsby stoppades en kvinnlig bilist i 35-årsåldern vid klockan 00.44. Hon blåste positivt för alkohol i polisens mätningsinstrument och är nu misstänkt för rattfylleri.

Fick ett jack i huvudet

Vid 01.06 kontrollerade polisen en man i 20-årsåldern i Tingvallastaden i Karlstad. Han misstänks för narkotikainnehav eget bruk.

Klockan 02.25 bötfällde polisen i Kristinehamn en man i 50-årsåldern, som offentligt ska ha stått och urinerat i centrala Bro.

03.42 inträffade ytterligare ett misstänkt brott i Tingvallastaden i Karlstad. En man i 35-årsåldern ska ha blivit misshandlad och fått ett jack i huvudet.

Mannen fördes till sjukhus för kontroll. Enligt Gabriel Henning är skadeläget oklart.

– Det framkommer heller inte av anmälan vad som orsakat jacket.

En man i 30-årsåldern står nu som misstänkt för misshandeln.

– Men vi kunde inte höra varken målsägaren eller den misstänkta på grund av berusningsgraden, förklarar Gabriel Henning.

Trots en hel del små ärenden har det ändå varit en relativt lugn helg enligt Gabriel Henning.

– Mest fylla, men det märks att samhället börjar öppnas upp.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGabriel HenningMisshandelNarkotikabrottPolisenRattfylleriVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.