Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare en gripen efter skott mot bil

Publicerad:
Reporter Morgan Schmidt
Morgan Schmidt
morgan.schmidt@vf.se
På fredag blir det häktningsförhandlingar för ytterligare en man som misstänks vara inblandad i skjutningen på Norrstrand i december.
På fredag blir det häktningsförhandlingar för ytterligare en man som misstänks vara inblandad i skjutningen på Norrstrand i december. Foto: Helena Karlsson

Det var i mitten av december som en bil besköts med ett flertal skott i området Norrstrand i Karlstad.

Häromdagen häktades en 26-årig man från Västeråstrakten, misstänkt för inblandning i dådet. Nu har ytterligare en man gripits.

På kvällen den 14 december hördes flera skott från Norrstrandsgatan. Det visade sig vara en bil som blivit beskjuten med flera skott mot förarsidan. Bilen flyttades sedan till en mack vid Nobelplan, där den upptäcktes av personalen, som också hörde av sig till polisen.

Bilen ska ha kopplingar till Västeråstrakten, vilket alltså också är fallet med de båda misstänkta gärningsmän som nu har gripits. Den ena mannen begärdes häromdagen häktad, efter att ha varit anhållen i sin frånvaro sedan den 8 februari.

Den andre mannen har nu gripits och häktningsförhandlingar kommer att hållas under fredagen.

– De båda männen är misstänkta för samma brott, säger spaningsledaren Jonny Thoman.

Det vill säga grovt olaga hot och grovt vapenbrott. I övrigt är Jonny Thoman förtegen om utredningsläget och om vilka eventuella motiv som kan ligga bakom skottlossningen.

Klart är i alla fall att ingen människa ska ha kommit till skada vid skjutningen.

Läs också

Artikeltaggar

Brott & blåljusJonny ThomannKarlstadNobelplan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.