En superonsdag med supervärmländskor i spetsen

Krönikor
PUBLICERAD:
För oss sportintresserade är det julafton varje dag nu. Och vilken superonsdag det blev med våra värmländskors strålande guldinsatser på skidskyttestafetten som absolut höjdpunkt.

Här kommer dagens plattaste spaning – skidskytte är en extremt bra tv-sport. Det är helt briljant hur någon en gång i tiden kom på ett koncept som gör att tävlingarna är så otroligt spännande fram tills Elvira Öberg skjutit ned den sista pricken, extra glädjande blir det då också naturligtvis när pricken blir vit och guldet kan säkras.

På Stjerneskolan i Torsby kan man därmed utöka den enorma medaljsamlingen med två OS-guld till den i krokarna av 120 topp tre-placeringar studenter från skolans idrottsprogram bärgat på junior-VM, OS och VM. Bara det en otrolig bedrift i sig och ännu ett kvitto på de fina förutsättningar man förser satsande gymnasieelever med.

Guldjubel i skidskyttegänget efter onsdagens vinst i stafetten, som grundlades tack vare värmländskorna Linn Persson och Mona Brorssons fina startsträckor.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Behöver det stanna där det här mästerskapet? Linn Persson har imponerat i sina tävlingar så här långt och får nog ses som en outsider inför den avslutande masstarten, särskilt efter sin insats på stafetten. Och Mona Brorsson har också visat fin form tidigare.

Jag är annars mest glad över hur vår vän covid-19 inte verkar ha fått åverkan på de här spelen, hittills är nog värt att tillägga.

Nu laddar vi inför avslutningen – och jäklar så mycket en unnar lag Edin det där guldet nu!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.