Hoppa till huvudinnehållet

Bil besköts i Karlstad – nu har 26-årig man häktats

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
Foto: Tommy Andersson

I mitten av december besköts en bil på Norrstrand i Karlstad – nu har en 26-årig man häktats misstänkt för delaktighet.

En 26-årig Västerås-bo har begärts häktad misstänkt för inblandning i den skottlossning på Norrstrand i Karlstad som uppmärksammades i december förra året.

Polisen gick då ut med att ett fordon, en Audi av lyxariant, hade träffats av flera skott och att vittnen hade sett maskerade män springa från platsen.

Nu har alltså en 26-årig man skriven på en adress i Västerås begärts häktad för grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Åklagare Per Svensson bekräftar att han misstänks för inblandning i ovanstående händelse men är i övrigt fåordig kring utredningen – bland annat kring vad mannen har för kopplingar till Karlstad.

– Jag kan inte kommentera det i nuläget.

26-åringen anhölls i sin frånvaro den 8 februari och först i går kunde han frihetsberövas. Han sitter nu i arresten i Västerås i väntan på häktningsförhandlingen som ska hållas under dagen.

Mannen är i nuläget misstänkt på sannolika skäl – den högre misstankegraden.

Under häktningsförhandlingen, som inleddes vid lunchtid, nekade mannen till brott. Åklagaren yrkade på fulla restriktioner och yppandeförbud i utredningen.

Efter en kortare överläggning beslutade rätten att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadNorrstrandPer Svensson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.